• » Last Update Was 4 weeks ago With : Ayah..

Monday, December 21, 2009

~HARTA ISMET DI LUAR NEGARA

Bila Sulaiman Akhlaken menunjukkan fail Ismet Ulam Raja tersebut, Abdul Wahub pun terkezut.

"HARTA ISMET DI LUAR NEGARA???"

Sedutan dari muvi 3 Abdul tu.. Kalau hgpa xtau, hmm.. baik jgn mengaku anak Malaysia. Tp jgn lak ngengada ngaku diri tu omputeh kalau kulit pun cerah sikit dari ketoi arang.

Kaitannya skang, aku sedang belajaq mengumpul USD sendiri. Setelah ditolak dicampur 3 hari ni baru $2.812.. kah3. Tak dikira Paypal Wishlist kat Facebook la ($29) sbb bukti xdak lg depan mata.

-->1 U.S. dollar = 3.43649697 Malaysian ringgits<--

So lebey kurang RM 9.66 @ RM 109.30.

Dok bayaq bil tenet tiap2 bulan tp masuknye xdak lg, lani da tiba masanya aku manfaatkan kemudahan ni. Apa guna tiap2 ari surfing, main game n kacau privasi kwn2 (heheh) tp xmendatangkan pak 'edah.

Mesti hgpa rasa geli kan, ye lah aku ni RM pun brp nak masuk ni pulak sembang pasai duit dollar. Bak kata member lama waktu di matrix dulu : "BIAQ PI!!"



Sunday, December 20, 2009

~FINALLY, I'M A GLITTERATI !

So this morning I woke up and logged in to my Nuffnang site, just to check out the analytics, hmm something weird somewhere. Not to mention the drastic graph traffic display this week : from 0-0-0 to 50-77-66-139 heheh.. That's just for Video of the Day's blog alone.



Oh.. my membership status.. Glitterati. Glitterati?? Yeay! Finally!

Although I don't understand why must I be happy about it.

Maybe because according to Loyalty Program, exclusive Nuffnangers earns more than ordinary members. The Payment Rates (CPC) is minimum RM 0.25 per click than RM 0.15 for non-exclusives.

Actually it does not matter much, except I'm excited about my status change, for now. There's a lot to be learn about Glitterati. :)


Monday, December 14, 2009

~D.I.Y.: FACEBOOK LIVE/NEWS FEED FILTER

Do you know that you can filter Live/News Feed from your friends according to specific applications? As example, you play Farmville daily and don’t want to miss any chance of getting Mystery Eggs or adopting strange animals from your friends. By filtering feeds, your wall will display everything updates/news they publish on Farmville.

My filters, as you can see in this picture, it has Cafe World and Farmville shortcut, so I'm 1 click away to everything related (cafe world - free food!), the problem is I forgotten how I did the shortcuts. What annoys me is that sometimes those shortcuts disappear, and then appear back. Crazy facebook!

So the manual way to make your own filters :

1) Go to your favorite application. I'm using Restaurant City as example here.

2) Look for the application ID in the address bar. [See example in red circle]. Restaurant City's ID is 43016202276. Copy n paste it somewhere.


3) Use this link, copy n paste in the address bar :
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_

4) Paste the ID at the end, so it will look like this :
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_43016202276
(this is for Restaurant City)

You might want to save all your filter links in notepads/browser home page/bookmarks etc for easy access. Remember to stay logged in (facebook) for the filter to work. Please note, if you have blocked some application, the filter will not display live/news feed related.

Some filters ready for you :

Farmville
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_102452128776

Cafe World
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_101539264719

Restaurant City
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_43016202276

Fishville
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_151044809337

Petville
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_163576248142

Fish World
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_100354007223

Mafia Wars
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_10979261223

Yoville
http://www.facebook.com/home.php?filter=app_21526880407

Enjoy :)


Thursday, December 03, 2009

~BUAT DUIT DARI FACEBOOK

16 November lepas Paypal buat satu application dalam Facebook yg mana program tu dikenali sebagai Paypal Wishlist. Program ni akan berakhir 31 Disember 2009.

Apa yg best application ni, Paypal offer duit kat pengguna2 Facebook sampai limit 100usd sorang. Cuba kira tengok 100usd = RM360 camtu kan? Nak tolak ka duit free ni? Purpose depa buat ni ialah nak menggalakkan penggunaan Paypal sebagai medium urusniaga online kat sekitar Asia terutamanya MALAYSIA, SINGAPURA, THAILAND dan FILIPINA.




Tuesday, December 01, 2009

~SPAMMER/STALKER TAK PUAS HATI..

Dah lama aku nk suarakan benda ni kat sini. Mungkin sesapa yg melawat rasakan yg blog tidak diupdate ni bermakna tidak dimonitor. Memang salah la. Setiap hari aku jengah sini, utk tengok kalau2 ada feedbacks dari mana2 entry, sebab tu dah aku pesan kat hgpa, takpa, tinggal ja komen, aku mesti baca punya.

Kadang nak tergelak pun ada, bila tengok ada somebody yg setiap hari mengGOOGLE nama aku (tupai karan / tupaikaran) xpun google taip terus tupaikaran.blogspot.com, tp tak pernah ada KEBERANIAN untuk menegoq aku, samada dengan guna fungsi chatbox yg terbuntang kat tepi tu, ataupun tekan link KOMEN kat mana-mana entry blog.

So aku wonder la jugak, apa sebabnya dia ni setiap ari mencari aku? Ada hutang yg tak selesai ka? Or terlalu rindu kat aku, hoping aku sentiasa citer updates diri aku kat sini? Maaf, kalu nk tau khabar aku sila kontek aku terus, aku xsenang sangat nak jaja hal peribadi kat sini sangat.

Cakap sal fungsi chatbox kat sebelah ni pun, aku tengok ada yg takut nak guna sebab aku da letak [Spammer] sebagai default name hgpa. Beb, takkan jakun xpenah guna chatbox kot. Benda tu kan leh tukaq seniri. Dan xpayah la nk menspammingkan diri tu, nak post maki2 kat aku, coz, aku bukan amek kesah hg sapa, n aku leh tekan delete bila2 ja. Sian kat hg.