• » Last Update Was 4 weeks ago With : Ayah..

Friday, October 29, 2010

Akibat Tak Blogwalk

Paling last entri aku 15 Oct. Hari ni dah 29hb. Wow gila pemalas dua menggu xupdate.

Bukan pa. Selalu sangat update pun xguna jugak, sebab takdak benda nak cerita. Dan kalau nak cerita pun, hal personal bukan jadi pilihan utama. Aku lebih suka buat entri yang perlu diolah dan sedikit research walaupun bukan fakta, contohnya previous entri : Cara-cara Nak Jadi Kera Sumbang. Aku sedikit sakastik kat situ, ala-ala ketika jadi editor zine Confidential dulu. Tapi ye lah. Wrong targeted readers, entri hanya akan jadi hiasan.

Tapi semua ni salah aku jugak. Beberapa bulan lepas, entri-entri aku dapatlah cecah 40+ komen. Sekarang ni nak dapat satu pun payah. Apa silapnya?


Friday, October 15, 2010

Cara-cara Nak Jadi Kera Sumbang

Ingat senang ka nak mengerasumbangkan diri? Susah oi. Perlukan dedikasi dan kesabaran melampau ok. Sedangkan di waktu rumaja saiya sangat gemar berkawan dengan ramai orang kerana profession saiya adalah badut jadian.

Namun sekarang segalanya dah berubah. Aku cuma jadi badut Nisa saja. Kalau berdepan dengan orang lain selain M+FIL, Encik Hasben, Nisa, Bibip, penyakit yang serang saraf self esteem aku muncul mendadak. Muka jadi tebai (memang tebai pun lani), mulut pun keluaq ayat gagap-gagap dan ayat2 bodoh macam2 dan pitching suara pun turun beberapa semiton ke bawah.

Memang tak senang nak jadi kera/gorilla sumbang macam aku. Tapi kalau nak, ini cara-caranya :