• » Last Update Was 2 months ago With : Ayah..

Tuesday, August 23, 2011

Cantik Tak Analytics Aku?


Ini bukan wordless wenesdei ke tiusdei ka, (blog aku takkan terjebak) tapi dah memang takleh nak kata apa sangat pasal gambaq ni.


Saturday, August 13, 2011

Empires And Allies Military Units

Baru terjebak dalam game Zynga terbaru Empires And Allies. Ini akan jadi penyebab utama blog-blog dan projek aku terabai. Di sini aku lampirkan jadual unit army, naval dan air(udara) untuk game ni. Untuk rujukan sendiri dan kawan-kawan yang main. Sebarang penambahan atau pembetulan diharap sudi maklumkan kepada aku. Sekian terima kasih. Share kalau berani.


Wednesday, August 10, 2011

Group Anonymous Nak Hack Facebook Pada 5 Nov.

Semakin menjadi-jadi kegiatan hack mengehack kebelakangan ni. Dan yang mengaku "hackers" tu promosikan diri macam hero masyarakat yang berniat murni. Terbaru pulak kisah satu group yang menamakan diri diorang Anonymous meletakkan target 5 Nov akan datang untuk melumpuhkan Facebook.

Alasan diorang :
"Everything you do on Facebook stays on Facebook regardless of your "privacy" settings, and deleting your account is impossible, even if you "delete" your account, all your personal info stays on Facebook and can be recovered at any time. Changing the privacy settings to make your Facebook account more "private" is also a delusion. Facebook knows more about you than your family. "

Jadi diorang gunakan alasan Facebook tak jaga privasi pengguna sebab tu la nak kasi ajar sikit.

Mesej dari anonymous :


Thursday, August 04, 2011

Jangan sia-siakan bakat anda, RM10,000 menanti

Bulan posa ni ada la pulak peluang nak menang duit free dari Nescafe. Selalunya aku tak ambik tau sangat pasal benda-benda ni. Setakat share link tak cerita banyak.

Ok, nak bagitau ni. Nescafe ada buat peraduan Chill-Lah Express yang mengajak peserta untuk hantar design untuk tin minuman depa. Hadiah bukan sikit. Main prize RM 10,000 tu!

Tapi kali ni hati terpanggil-panggil nak cuba nasib. Mula-mula aku ingatkan nak kena lukis atas kertas ke apa ke, rupanya lagi kacang. Dah siap ada tools untuk design, cuma drag and drop saja.

Cuma pilih theme yang dah disediakan, tengok snapshot aku amek ni :


Tuesday, August 02, 2011

ROTW : (Konsep) Blackberry Empathy

Rekaan ni kononnya boleh detect mood pemiliknya, ditunjukkan melalui perubahan warna talipon blekberi ni. Maksudnya, kalau tengah hepi, lampu bertukar jadi hijau, kalau tengah sedih - lampu ungu, dan kalau marah jadi warna merah. Tapi in order to detect mood ni, owner kena pakai sebentuk cincin pasangan kepada phone ni.