• » Last Update Was 3 months ago With : Ayah..

Saturday, September 17, 2011

A'ee Yang Dedikasi

A'ee ialah panggilan manja untuk pemandu bas sekolah yang aku naik waktu sekolah dulu. Sebabnya dipanggil A'ee ialah dia pemandu perempuan. Bas-bas sekolah lain semuanya apek2 yang bawak. Dia ni special sikit.

Satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan, sekitar 1994-5, sebelum aku mula ke sekolah dengan basikal sendiri, aku naik bas A'ee ni lah dalam tempoh sesi petang (form 1&2). Bila ada aktiviti tambahan, maka kena lah keluar rumah awal sikit. Kira jadual pun A'ee dah tau.

Bas A'ee kecik sikit dari ni.

Alkisah, satu pagi/tghi ni, aku malas gile nak p sekolah awal. Ikut planning tu nak absent terus la tak mau pi aktiviti dengan skolah skali. Maka aku pun dok rilek-rilek saja la. Lantak la, kalau bas A'ee lalu tengok aku tak dak area bawah flat tu, paham-paham la kan.