• » Last Update Was 7 months ago With : Ayah..

Tuesday, December 02, 2008

100PENULIS

Rumah terbuka untuk kawan-kawanku.. Mai masuk jangan segan-segan.. Hari ni aku masak nasik extra 3 kawah untuk jamu you all..


Sunday, November 02, 2008

~MACGYVER... MY HERO



See, ramai yang tak tau sapa MacGyver yang sebenaq. Waktu kecik kita cuma tengok gambaq dia. Pastu kita tak amek tau pun walaupun kita amaze dengan kebolehan dia.

Bayangkanla.. Kalau kita terlewat pi keja dan punch card cun2 koi 8.30 or whatever, macam ada lagu tema MacGyver main dalam kepala. Ala.. kan dia selalu dapat solve problem/wiring bomb cun2 00:00:00s. Dan hangpa mesti terbesa dengaq ni waktu kecik:

Let say hangpa buat apa2 rekaan (yang mana hangpa rasa proud of), mesti orang kata "Awat, hang rasa hang MacGyver kot?". Haha. Btoi tak?

Aku penah tengok satu gambaq komedi politik omputeh ni. Tak ingat tajuk plak. Aku tergelak besaq bila 2 watak gambaq tu dok perah otak nak solve camna nak seludup masuk satu tempat ni. One of them, yang rasa didesak, terus tengking yang mana aku translate sebagai "Aku bukannya MacGyver nak tau semua ni!!" Itulah betapa powernya icon siri tv sorang ni.

ASSIGNMENT UNTUK HANGPA KALU TAK DAK KEJA :

Pasni hangpa search pasai MacGyver / Richard Dean Anderson. Ada banyak fakta yang hangpa sendiri akan terkejut. Haha.. Oit.. jangan send kat aku plak. Kalau rasa nak diskas ngan aku
pasni..silakanleeee

Angus McIver? Heh


Thursday, September 18, 2008

~ORANG MALAYSIA TAK RETI DOK UMAH BERTINGKAT KA?

Malang sungguh untuk hangpa2 yang mana atas rumah hangpa ada rumah orang lain. Dan malang jugak kat orang2 yang duduk setingkat bawah rumah hangpa. Takpe, jangan sedih. Kita sama2 berkongsi kemalangan ni. Haha..kemalangan..pecah perut aku aih..

Mana taknya. Tiap kali saluran ayaq tersumbat, sapa jadi mangsa? Orang tingkat bawah. Ayaq naik penuh rumah. Sapa mangsa? Orang tingkat bawah. Hangpa ketuk cabai kat lesung batu, boleh la dengaq sampai tiga pat blok lagi. Sapa mangsa? Orang tingkat bawah. Hangpa tarik kerusi meja (buat dari batu ke hape??????!!), sapa mangsa? Anak hangpa ada penyakit untut (kaki gajah) berlari dalam umah, sapa mangsa? Hangpa memanglah ceria melihat anak2 kesayangan hangpa bermain dengan gembira dan jayanya. Sapa mangsa? Hangpa sidai baju tak perah dulu, sapa mangsa? Hangpa buang sampah keluaq tingkap, sapa mangsa?

Jawapannya sama. Sapa dok tingkat bawah, dia yang merasa.

Dan malang sungguh untuk aku sebab tulih citer ni lagi. Sakos kan. Sebab ***** yg duduk atas umah aku bukan baca pun natang ni. Siot sekeluarga yang dok atas umah mak aku pun bukan baca benda ni.

Umah ataih tanah? Huih.. sama gak masalah problem.. Tambah yang tak dak pagaq. Malangnya kita orang2 Malaysia ni. Gempa bumi, gunung berapi, topan semua kena sipi2 tapi bencana alam yang ni memang tak boleh nak elak. Jadi jawapannya sekarang, KITA TAK BERTUAH.

illiterates!