• » Last Update Was 7 months ago With : Ayah..

Friday, April 29, 2011

Hidden Balcony

Slalu rumah bertingkat hanya ada 1 balcony untuk 1 unit. Macam-macam kegunaan. Kalau ikut fungsi betul balcony ni untuk tempat lepak penghuni rumah je kan?

Katakan dibagi extra 1 lagi balkoni, tapi hidden dari pandangan luar. Kalau aku buleh design da buat macam ni la kot :
Kat sini buleh la nk sidai segala mak nenek baju kecik dan seluaq kecik. Tak payah display kat orang.


Thursday, April 28, 2011

Award Dari Zahidah

Takde mood lagi nk update blog. Blogwalking pun sesedap rasa.

My friend dari 100penulis, Zahidah, telah menghadiahkan award nih utk aku. Besau ati beb diingati camni. Cewah bajet best. Thanks ye awak..



2 Task/soalan saja seperti berikut :
  


Sunday, April 24, 2011

Jangan Encourage Kawan Kaki Maki, Kelak Kau Juga Dimakinya

Bila dah guna face-lagho-book ni kira dah blh tengok gelagat orang TANPA PERLU KELUAR RUMAH. Dok ja depan monitor dan baca satu2 status updates. Biasalah stalker. Eh, observer la.

Dengan kemudahan prompt box mengumpan 'What's on your mind?', maka kepantasan menyuarakan suara hati pun blh share serta-merta. Emosi tengah terganggu maka dalam kotak ni la tempat luah perasaan.


Macam SMS jugak, teknologi dalam komunikasi ni aku tengok makin hari makin menjerat. Kalau taip takdenye nak fikir baik buruk. Sikap impulsive act tu slowly ditanam dalam diri kita kalau hangpa tak sedaq lagi.


Tuesday, April 12, 2011

Jangan Buang Henpon Lama

Hangpa ada simpan lagi talipon lama? Jangan buang sebab mana tau satu hari nanti boleh menyelamatkan diri dari dirampok. Tak caya? Tengok video ni :


Sunday, April 03, 2011

Jom Bunuh Diri

Sebenarnya tak susah pun nak bunuh diri. Buat apalah yang nak terjun-terjun bangunan. Jatuh atas kereta orang, kesian tuanpunya kereta. Jatuh atas pavement, susah nanti nak kutip otak, daging, isi perut terburai semua. Menyusahkan orang nak cuci lepas tu. Buat apalah nak tikam-tikam nak kelar-kelar. Kalau mampus terus takpa, kalau nyawa liat? Suffer tak terkata.


Tapi jangan risau, sini ada tips macamana nak go on with your life, tapi fokus kepada matlamat nak bunuh diri. Cara ni kawan-kawan dan sedara mara tak perasan sangat, jadi tak dak la rimas orang dok tanya khabar.