• » Last Update Was 7 months ago With : Ayah..

Monday, May 23, 2011

6 Perkara Patut Elak Bila Commenting

Ramai bloggers dah tahu salah satu teknik meningkatkan trafik blog adalah dengan meninggalkan komen di blog-blog lain, tinggal rajin dengan tak rajin nak blogwalking saja. Tapi teknik ini sering disalahguna untuk meninggalkan komen berbentuk 'spam' dan berpotensi tidak dibalas, ataupun tidak disiarkan.

Berikut 6 contoh komen yang menjengkelkan, dan patut dikurangkan. Lebih elok kalau elakkan terus buat macam ni lagi.


Monday, May 16, 2011

Persediaan Sebelum Tulis Entri Blog | CM4

Aku suka topik Cabaran 30 Minggu yang keempat ni. Kali ni berkaitan dengan kemahiran blogging.


Tajuk Minggu Keempat :
Persediaan Sebelum Update Blog


**********************************************

Tiap orang ada la caranya nk cari idea untuk update blog kan? Ada yang suka meraban ja luah perasaan untuk dibaca umum termasuklah strangers. Ada yang suka kopipes blog orang len pastu defend diri kata dia cuma sebarkan maklumat. Ada yang organized skit work process dia. Aku kategori ketiga kot. Heh.


Friday, May 13, 2011

Keghairahan Popular Di Dunia Maya | CM3

Tajuk Cabaran 30 Minggu kali ni macam serius. Aku cuba setakat yang mampu untuk mengolah entri ni.


Tajuk Minggu Ketiga :
Keghairahan Popular Di Dunia Maya


Wednesday, May 11, 2011

Aku Jadi Pengarah Filem! | CM2

Artikel ni aku taip pada 31 Oct 2007. Simpan dalam notepad ja xpublish. Untuk geli sendiri baca taim boring. Memandangkan topik kedua untuk Cabaran 30 Minggu ni macam kena ja, so aku pun korek balik la artikel nih..


Tajuk Minggu Kedua :
Kalau saya seorang pengarah filem..

**********************************************
Ciri-ciri ni mesti diadakan kalau aku nak buat filem seram:


Monday, May 09, 2011

Berikan Aku RM 100 | CM1

Amboi tajuk. Menagih simpati sungguh. Sebenarnya bukan apa, aku pun nak join jugak CABARAN 30 MINGGU LATIHAN MENULIS! yang dianjurkan oleh 100penulis.com, yang mana satu topik keluaq tiap minggu, selama 30 minggu. Takdelah blog ni bersawang lagi sebab malas nak menulih.

Tajuk minggu pertama ni :
Kalau saya diberi RM100 sekarang, saya akan..

Heheh.. Duit klasik ;)

**********************************************
So, kalau aku dapat RM 100 sekarang, tak kiralah baru cashout paypal ke, nuffnang ke, churp-churp ke atau orang bagi, maka :


Wednesday, May 04, 2011

Pempuan Kalau Bergambar... Heiii


Fakta :
Kalau sua saja kamera kat mana-mana geng pompuan, secara otometikeleresli kepala depa akan jadi macam magnet - melekat dah macam kena stapler kat pipi. Betul kan?

Kalau dalam fenomena fotografi ni orang pangge 'Posing Kembar Siam' kot? Sila jangan marah aku.

Tak kira kat mana pun, kat sekolah ke, kat kedai makan ke, dari angle mana pun jadi :