• » Last Update Was 4 weeks ago With : Ayah..

Sunday, November 02, 2008

~MACGYVER... MY HERO



See, ramai yang tak tau sapa MacGyver yang sebenaq. Waktu kecik kita cuma tengok gambaq dia. Pastu kita tak amek tau pun walaupun kita amaze dengan kebolehan dia.

Bayangkanla.. Kalau kita terlewat pi keja dan punch card cun2 koi 8.30 or whatever, macam ada lagu tema MacGyver main dalam kepala. Ala.. kan dia selalu dapat solve problem/wiring bomb cun2 00:00:00s. Dan hangpa mesti terbesa dengaq ni waktu kecik:

Let say hangpa buat apa2 rekaan (yang mana hangpa rasa proud of), mesti orang kata "Awat, hang rasa hang MacGyver kot?". Haha. Btoi tak?

Aku penah tengok satu gambaq komedi politik omputeh ni. Tak ingat tajuk plak. Aku tergelak besaq bila 2 watak gambaq tu dok perah otak nak solve camna nak seludup masuk satu tempat ni. One of them, yang rasa didesak, terus tengking yang mana aku translate sebagai "Aku bukannya MacGyver nak tau semua ni!!" Itulah betapa powernya icon siri tv sorang ni.

ASSIGNMENT UNTUK HANGPA KALU TAK DAK KEJA :

Pasni hangpa search pasai MacGyver / Richard Dean Anderson. Ada banyak fakta yang hangpa sendiri akan terkejut. Haha.. Oit.. jangan send kat aku plak. Kalau rasa nak diskas ngan aku
pasni..silakanleeee

Angus McIver? Heh