• » Last Update Was 7 months ago With : Ayah..

Sunday, September 06, 2009

~CEPATNYA MASA BERLALU

Sejak kebelakangan ni aku mula menggiatkan diri menjejak balik kawan2 lama dari sekolah dan dari kolej. Tersentimentol pulak bila terkenang waktu susah senang bersama taim blajaq. Nasib la ada frenster ngan fesbuk, dapatlah search mana yg dok ada.

Tapi biasalah, sekadar add/approve dan senyap seperti biasa. Takdak lagi kemesraan dan ke-excited-an berjumpa balik. Masing2 dah ada keluarga dan kerjaya dan kenalan lama yang nobody exciting ni cam kenai tak kenai ja.

Agaknya macam ni lah yang dirasa oleh orang2 sebelum kita. Janji2 dengan sahabat2 lama cam "bestfriends forever" ka, "i'll always remember you" ka, semuanya kata2 mainan kat mulut waktu muda. Takkan lekat dalam ingatan pun. Tak semua orang yg sama2 ada rasa sentimentol pada satu2 perkenalan/persahabatan ni.

Well, memang cepat masa berlalu. Kawan2 yang lama pun hanyalah sekadar NAMA memenuhi list, dan kawan2 yang ada sekarang, ntah bila akan beransur hilang sorang2 ikut masa...


6 Comments »:

Monkey D Luffy said...

semua sudah ada haluan masing2 kan

pricon said...

sob...sob... sedey lak tupai kata camni.
Bila blh bertekken kembali? Asyik2 Travier/Farmville ja, DR kt komtar lani start 4 kupang continue cuma 2 kupang ja, blh layanz...

Faisal Admar said...

haha ingat lagi la. macam--macam dalam ingatan tau :)

mukhzani punya kes. jumpa first time dengan jehan. jumpa kat 7 eleven masa nak pi clubbing. dapat minum free! yay!

hmm.

kes-kes di kolej lagenda langkawi. dan sebagainya :)

Tupai Karan said...

-->Luffy:
Haluan n masa dah ubah akrab jadi asing

-->Pricon:
Nak p tu buleh tapi nak elakkan tempat yg berasap rokok.. Sesak napas nanti.. Kita plan dulu arr bila p skali

-->Faisal:
Mukhzani? Kah3..yg ni gak yg dia ingat. Yg jumpa kat BJ skali ngan Jehan ni ok still igt gak. 7E ni blur sket sbb taim tu ramai gak dok melawat. Yg dok igt sangat tetiap minggu pos surat termasuk cicak + lipas kering. huu..

AiYa said...

standard la, kwn lama makin ilang la ni tambah kwn baru. ehem.

*bilanya nk trn kl nih?

pricon said...

Asap rokok, ni bab susah sket nih. Apapun lepas raya kita kasi serbu itu mesin kakakah... klu blh ajak otai2 lama lg best.

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)