• » Last Update Was 2 months ago With : Ayah..

Monday, November 02, 2009

~MAKIN TAK MALU

Manusia ni kan, semakin berusia semakin tak malu, kan? Rasanya sifat malu tu tebal waktu remaja ja, waktu baru nak usyar2 marka, nak kontrol penampilan sesempoinya. Tapi lama2 dah tak peduli.

Tengok saja keliling. Ada yg dah tak heran nak korek hidong depan orang lain, yg londeh seluaq siram ayaq kencin tepi jalan, table manners pun tak dak, pakai baju tak padan ngan badan, kotorkan tandas awam, semua ni sebab kita dah lali dan tak kisah dah, janji tak kacau orang. Yelah, tu kata kita, orang lain selagi tak tegoq selagi tu kita tak sedaq, yg perangai kita huduh.

Tapi aku paling meluat yg jenis mengaku low profile. Beb, naper tak cakap hg "tak dak peluang menggediq?", sebab dok tengok itu yg sebetoinya. Cuba ada peluang, cam lebih sudu dari kuah pun ada. Jangan nak ngaku pemalu aar. Aku pun sebelum ni ada termengaku aku seorang yg pemalew, lani aku sedaq yang memang HUDUH seseorang tu mengiktiraf dirinya shy.. Kalu kawan2 kita ngaku camtu, kita cuma buleh kata hahaha yg tak ikhlas kan? Walhal cam nak muntah ungu ja bila dengaq pengakuan camtu.. Mintak2 la lepas ni aku ingat p.o.v. ni hehe


3 Comments »:

si pemilik said...

haha..
btui gak ape yg ko ckp nih..
hehe...

AiYa said...

weh bab korek idung ni mmg xbley bla beb. dpn aku ni both side, left and right. kaki korek idung. siap gentel2 weh. yarkkk

Tupai Karan said...

--> AiYa
Haha seksanya keja kat opis hg.. depa feeeeeel tu..

--> Si Pemilik
Betoi? Ni mesti hg slalu wat cam aku tulih tu ye tak? keke

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)