• » Last Update Was 7 months ago With : Ayah..

Sunday, February 04, 2007

~BADUTNYA AKU...

Dalam setahun, sekurang2nya ada sehari yang kita boleh tau kita ni dihargai atau tak. Tapi bagi aku hari tu la yang aku rasa betul2 sampah. Hari apa? Hari ulangtahun kelahiran...

Memang setengah orang lantak pi la besdei ka apa ka, dia bukan jenih sambut besdei. Tapi jangan nak bohong, 'jauh di sudut hati', mesti teringin gak la ada orang ingat besdei dia.

Aku? Punya la macam-macam tarikh dok melekat dalam kepala hotak ni sampai besdei kawan kelas sebelah waktu darjah nam pun aku dok ingat lagi. Macam nak hantuk kepala bagi amnesia lupa terus lagi senang. Aku punya la dok wish orang besdei, TIAP-TIAP TAHUN lagi tu, tapi given between 5 years, orang2 yang aku dok hegeh2 wish tu langsung tak ingat besdei aku, langsung tak dak inisiatip nak find out besdei aku pun. Buat apa kan? Aku bukan kaya, bukan ada rupa, tak femes, jauh lagi ada pelajaran. So sapa la aku..

Memang orang2 yang aku dok hegeh wish tu TAK TERINGIN PUN aku wish. TAK HARAP PUN wish dari aku. Tapi orang2 ni tak tau, yang walaupun aku tak diperlukan sedetik pun pada hari istimewa depa, aku rasa sonok dapat bagi orang kembang sat diingati. Kadang2 tu aku sampai tolong remind member lain lagi pasai besdei kawan depa. Tapi aku? Hari besdei aku.. lonely.. Yang ada pun berapa kerat la sangat.. Tu pun sebab stuck dengan aku. Kalau tak wish memang kejam la kan.

Aku tak bergantung kat MYSPACE or FRIENDSTER untuk remind myself about people's birthday. Kebanyakan yang once depa dah bagitau aku, selama-lamanya aku ingat. Aku..? Cam dikata tadi..Aku bukan kaya, bukan ada rupa, tak femes, jauh lagi ada pelajaran. So sapa la aku..
Mungkinkah aku ni badut? Terhegeh menceriakan orang lain bila diri sendiri teringin diceriakan? Terhegeh membesaqkan hati orang bila diri sendiri tak dak sapa teringin nak bagi besaq ati? Huh.. badutnya aku..
ditulis pada 04-FEB-07 :(


9 Comments »:

~ay@m~ said...

mebi this year besday u ade kelainan sket...
kite tungguuuuuuuuuuuuu.......~:>

Tupai Karan said...

this year..
i'm running away to papua new guinea..
bertapa sana..huhu

~ay@m~ said...

haha....xpe...i send awal2....

Faisal Admar said...

Hmm. Still angry with me ka? By the way, when is your birthday? Feb 4?

Tupai Karan said...

eh.. not angry la.. kan baru jumpe blk .. hee

my birthday : 30 FEBRUARY

:P

~ay@m~ said...

huhuu...dua2 salah....

idii @ aliff said...

hepi besday naz.....;p

Tupai Karan said...

tengkiu.. :) takdew present ke.. heh

mytafa said...

bykkan bersabar

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)