Wednesday, September 01, 2010

Patutlah Rajin Demonstrasi, Bisnes Rupanya

Tak cukup baling makanan ruji depa (tahicks), dan bakaq bendera yang jadi payung tempat depa berteduh, sekarang slogan GM bergema balik dengan segala benda demostrasi bodoh depa.

Tadi Buletin Utama ada bagitau, ada satu perkampungan ni yg khusus untuk hal2 berdemonstrasi. Bayaq saja, depa akan berkumpul beramai2.

Yup. Satu bisnes rupanya makhluk2 tak sedar dek untung ni. Lupa agaknya dengan saudara mara depa yang berpenat lelah merantau sini untuk mencari rejeki. Perbuatan depa ni tak ubah macam meludah ke langit saja. Crett ptuii tinggi-tinggi pun jatuh ke muka sendiri.

Gamaknya kalau diupah makan tahix pun depa memang sanggup. Takpa. Cergas minda kan? Itu rupanya jamu tradisional depa turun temurun.. Wqwqwqwq

Aku nak kata anti tu, memang pun. Hehe. Tapi anti aku bersebab. Kekorangajaran depa mencabar aku dan kita semua sebagai rakyat Malaysia. Namun untuk membalas semula pembakaran bendera adalah satu benda sia-sia. Janganlah jatuhkan level kita ke standard taik piggy depa yg depa amalkan.

Tetiba aku teringatkan grup KPI/KGI (Kumpulan Penentang/Ganyang I***n) ketika berforum di Topix dulu.. Perjuangan kita sangat bererti... :)

p/s: aku google image 'bakar bendera malaysia' nak letak dgn entry ni sekali.. tp sebak rasa di hati nak paste sini..


Comments (9)

Loading... Logging you in...
  • Logged in as
ada pakej lagi tu. nak penunjuk perasaan yang berkenderaan ke, berpidato ke. hahaha kreatif...
2 replies · active less than 1 minute ago
haha.. jgn tak tau.. wei jom la kita wat kampeni khas utk berdemo2 gak.. duit sampingan =)
aku nak buat demo bantah mascherano berpindah ke barcelona =P
My recent post Lagu Raya
alaa....pasai depa kena upah ni mmg dah agak dari dulu lagi..mmg lawak gila ahhh...ber"demo" pasai benda yg dah settle pon..mmg x dak ilmu pengetahuan ttg hal ehwal semasa lah depa ni...yg upah pon...ntah2 org negara kita gak..mn tau...huhuhuhu
My recent post MERDEKA MERDEKA MERDEKA
saw it on berita last nite. if tak slh dengar diorang dibayar murah je . kalau konvert ke duit malaysia, tak sampai rm20 pun. untuk sesuap nasi.. sanggup! siapalah yang jadi dalang.
My recent post Pencarian 100 Penulis - Blogger Cepat- sementara masih ada tempat kosong!
wah hot topic sungguh ni.

aku rase la kan.. tak betul kalau generalize semua diorang berperangai/berpendapat macam group tu. sama kalau ada sorang rakyat malaysia buat perangai teruk, justified ke kalau orang kata malaysian berperangai teruk? sebab.. racist sangat bunyiknye tu.
indon2 ni sgt sengal..geram gila tgok!
My recent post Orang Dibakar Hidup-Hidup
Fire with fire. Batu with batu. Tahicks with tahicks. Orang bakar kita pon bakar.
Bila mau setel? Think twice b4 bakar-bakar someone's flag.
My recent post Siri Ber-Speaking dengan Genie
hrmmm.. geram mmg geram..
blakang umah aq de nenek uh kasi indon mnyewa.. pelik cmne depa bley bwk keta n mtor??.. sume pihak wat blurr jaa..
aritu hmpir2 depa xkne parang dek aq, coz bwk pompuan msuk umah uh..dh le mndtg, nk wat sial plak kt kpg aq..

Post a new comment

Comments by