• » Last Update Was 2 months ago With : Ayah..

Wednesday, September 01, 2010

Sign In 3 Akaun Google Pada Satu Masa

Ok, anggap la hangpa ada lebih dari satu akaun gmail. Bila nak check akaun ni, kena logout yg lg satu, bila nak check yg lagi satu lak, kena logout pastu login yg hangpa nak. Leceh kan.


Ni ada cara bukak 3 akaun sekaligus pada satu masa.

Klik sini : Sign in to multiple Google Accounts

Kat atas kotak kunin ni ada radio button [ON], klik yang tu dan check ke-empat-empat kotak di bawahnya.
Lepas tu tekan save.

Logout dari akaun sekarang, lepas tu login balik yang mana paling utama (akaun yg hangpa guna untuk edit blog, misalnya).

Kalau tengok kat homepage google, kat bahagian atas akan ada drop down macam ni :
Pilih sign in to another account..

Hanya 3 je akaun google buleh dibuka. Kalu lebih nanti di bahagian sign in akan dibagitau yg hangpa dah melebihi had.

Ok, ni je! Slmt mencuba :)