• » Last Update Was 6 months ago With : Ayah..

Saturday, September 25, 2010

Aik, Dah Hilang?

Semalam... sedih jugak.. bila nak cek blog, terperasan ada blog hilang dari dashboard. Blog ni ekceli aku join awal bln ni, so far byk belajar dari admin dia yg byk bg peluang kat aku dan editor2 lain. Mau tak gelabah. Bukak email.. owh ada email br dari admin.. ALERT! Dengan dup dap dup dap jantung aku pun baca..

Aiseh..

Aku dibekukan sementara dari menulis di situ. Untuk sebab keselamatan.. Oklah, ingatkan kena buang terus..heheh.. Rugilah aku.. Akhir-akhir ni trafik byk datang dari blog tu. Dan byk jugak aku dan geng2 lain dapat faedah dr sana. Haha.. Sebab tu rugi woo..

Hopefully memang sementara.. Fuhh


Wednesday, September 15, 2010

Fungsi Read More Di Blog

Sini dua cara untuk hangpa buat "Read More" kat entri blog supaya tak nampak panjang berjela.

Cara 1 : Kalau pilih editor "Edit HTML", taip ja kod <!--more--> camni :


Cara 2 : Kalau pilih editor "Compose", cuma pilih icon gambar kertas koyak kat atas tu, camni :




Wednesday, September 01, 2010

Patutlah Rajin Demonstrasi, Bisnes Rupanya

Tak cukup baling makanan ruji depa (tahicks), dan bakaq bendera yang jadi payung tempat depa berteduh, sekarang slogan GM bergema balik dengan segala benda demostrasi bodoh depa.

Tadi Buletin Utama ada bagitau, ada satu perkampungan ni yg khusus untuk hal2 berdemonstrasi. Bayaq saja, depa akan berkumpul beramai2.

Yup. Satu bisnes rupanya makhluk2 tak sedar dek untung ni. Lupa agaknya dengan saudara mara depa yang berpenat lelah merantau sini untuk mencari rejeki. Perbuatan depa ni tak ubah macam meludah ke langit saja. Crett ptuii tinggi-tinggi pun jatuh ke muka sendiri.

Gamaknya kalau diupah makan tahix pun depa memang sanggup. Takpa. Cergas minda kan? Itu rupanya jamu tradisional depa turun temurun.. Wqwqwqwq

Aku nak kata anti tu, memang pun. Hehe. Tapi anti aku bersebab. Kekorangajaran depa mencabar aku dan kita semua sebagai rakyat Malaysia. Namun untuk membalas semula pembakaran bendera adalah satu benda sia-sia. Janganlah jatuhkan level kita ke standard taik piggy depa yg depa amalkan.

Tetiba aku teringatkan grup KPI/KGI (Kumpulan Penentang/Ganyang I***n) ketika berforum di Topix dulu.. Perjuangan kita sangat bererti... :)

p/s: aku google image 'bakar bendera malaysia' nak letak dgn entry ni sekali.. tp sebak rasa di hati nak paste sini..


Sign In 3 Akaun Google Pada Satu Masa

Ok, anggap la hangpa ada lebih dari satu akaun gmail. Bila nak check akaun ni, kena logout yg lg satu, bila nak check yg lagi satu lak, kena logout pastu login yg hangpa nak. Leceh kan.


Ni ada cara bukak 3 akaun sekaligus pada satu masa.

Klik sini : Sign in to multiple Google Accounts

Kat atas kotak kunin ni ada radio button [ON], klik yang tu dan check ke-empat-empat kotak di bawahnya.
Lepas tu tekan save.

Logout dari akaun sekarang, lepas tu login balik yang mana paling utama (akaun yg hangpa guna untuk edit blog, misalnya).

Kalau tengok kat homepage google, kat bahagian atas akan ada drop down macam ni :
Pilih sign in to another account..

Hanya 3 je akaun google buleh dibuka. Kalu lebih nanti di bahagian sign in akan dibagitau yg hangpa dah melebihi had.

Ok, ni je! Slmt mencuba :)