• » Last Update Was 9 months ago With : Ayah..

Monday, July 04, 2011

2 Floors View

Hari ni aku nak tambah arkib pelan rumah dalam blog ni. Kalau ditengok dari pelan-pelan yang sebelum ni semua view setingkat saja tapi this time aku prebiukan dua tingkat pulak.

Design masih sama, pat segi macam kotak ja, takde kreatip-kreatip. Khas untuk golongan sederhana kalau teringin nak buat rumah sendiri. Tak complex sangat. However, untuk bagi hangpa paham pandangan rumah ni, aku remove semua outline dinding luar. Macam keratan rentas la.

LEGEND :-
A : pandangan depan
C : pandangan belakang
B & D : pandangan tepi

Dari gambar di atas agak mengelirukan. So ini pandangan 3Dnye :

Bahagian depan bawah : ruang tamu, indoor garage, storage, extra space utk sidai baju indoor (hari hujan? hehe)
Bahagian depan atas : library/study, balcony+family area, bilik 2, bilik air


Bahagian tepi bawah : sidai baju indoor, washing machine area, bilik air (toilet+shower)
Bahagian tepi atas : bilik 2, bilik air, toilet, bilik 3


Bahagian belakang bawah : bilik air (toilet+shower), tangga+another storage, kitchen
Bahagian belakang atas : toilet, bilik 3, tangga, master bedroom


Bahagian tepi bawah : kitchen, dining, living room
Bahagian tepi atas : master bedroom, library


Other pix (klik utk zoom +/-)

So far peberet aku ialah bahagian bilik air bawah.. Macam hotel plak bershower2 pintu kaca. Lagi satu challenge kali ni nak membetulkan perspektif tangga. Ye lah sebab sebelum ni cuma design setingkat-setingkat ja.

Ok sekian monolog syok sendiri.