• » Last Update Was 7 months ago With : Ayah..

Friday, April 30, 2010

~BALL. FISH. CAT


Tudia. Taim anak tu kecik dalam pampers lagi dah ngajaq dia omputeh :


"Ball..ball"
"Fish"
"Cat"
"Apple"


Ok lah tu. Melentoq buluh biaq dari miang rebungnya.


Tapi bila anak tu da besaq skit :


"Abu.. amek ball tu simpan balik"
"Ali, jangan pukoi cat tu, sian cat. Meow2"


Why....why...(jerit cam Aru Koffinkanser). Nape tak diajaq proper dan complete sentence, misalnya 'Abu, keep the ball back in its box..'


Patutlah ramai anak-anak gagal BI.


Hamid Gurkha as atuk kepada Atan :

"You take, one biji getah, enden you put fire"
(Hang amek satu bijik getah lepas tu boh api)



apa susah sangat kwn2 fb aku nk komen kat BLOG ni? tp tinggai komen kat blog feeds yg published in fb? kalu camtu bek aku bt Notes dlm fb ja drp kat blogspot ni??


12 Comments »:

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahahaha
betul la tu.
tapi teringat time sekolah. kalau kelas English, memang kena cakap English la kan. kalau cakap skit, kawan2 sekelas mula la ejek "berlagak la ape la" hahaha. budak2 standard la kot. =P

Berd said...

hahaha.
fb lama-lama boring. tak payah buat note kat fb.

note dalam kelas kau tulis tak?


bhahahah!


<>___<>


woohhhooo!

Tupai Karan said...

danial ikhwan jaafar :
betulla berlagak.. exclassmates aku dulu kalu terer speaking ja mana nak layan geng2 ulu.. hahax

Tupai Karan said...

berd :
takdak masanya nak wat notes kat fb. tara blog pun xdak sapa baca ni pulak Notes.

notes dlm kelas? waktu bljq pun byk alasan nk siapkan nota. hee

RAZUbA said...

woh tupai..
aku ingat lg la kt ko..
aku ingatkn ko da lpe kt aku sjk kluar dr ally. haha

ni pe cer cat fish cat fish ball ni..
wt aku lapo je. haha
catfish+fishball..haha nyum2

abangfaizul said...

salam... betol2. kalau salah didik, jadila antu esok2...

ade award untuk kamu... dtang blog abangfaizul n amek yer

Tupai Karan said...

razuba :
mana da lupa.. nama ko dlm ym pun aku xdelete lg tau. haha.. friends forever dude.

senang2 ja ko divert cerita aku masuk bab makanan ehehe

Tupai Karan said...

abangfaizul™:
ak'aa.. tp kalu didik leklok pun, terjebak ngan kwn2 jenih antu, aih susah la nk cakap :P

yep tgk da award tu nti sy ameks k

mimi said...

"Salam...pagi isnin yang ceria disini...."

Tupai Karan said...

mimi :
salam kembali :)

luna said...

org melayu kita ni kalo ckp BI mmg eksen!..mesti nak kena slang2 baru rasa ayat tu hebat kot. kalo syok sorang2 x pa. ni nak tunjuk2 dpn org, kalo intw kat tv pun sama..mestiiii nak gak jwb BI campoq2.

aku penah p zoo, pastu nampak sorg mak budak nih dok tunjuk 'DEER' kat anak dia, 'ini DEER...DEER...'..pehtu anak dia kata 'RUUUU SAAAAA' kahkahkah..aku gelak x hengat kat situ..


- Luna/Lubna page budak 80's tu :)

Tupai Karan said...

luna :
tp kalu xpraktis speaking, bila lagi nak maju kan, so yg rugi tentulah org2 yg kata belagak (pada hakikatnya mmg sapa2 yg speaking ni cam belagak sket)..

haha pandai budak kecik tu.. malew mak dia..kekeke

-yes tau, aritu ada singgah ur blog gak

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)