• » Last Update Was 6 months ago With : Ayah..

Saturday, April 03, 2010

~USYAR MAU RAPAT

Tak faham satu ni awat orang yang lepak kedai or warung makan ada tabiat cam kanibal. I'm talking about staring people like you suddenly wanna jump on and eat them without esok bagimu anymore. The moment hang parking moto/keta je depan meja depa , satu meja kalih usyar hang jalan as if hang ni artis glamour tak pun member yang depa tunggu-tunggu.


Yang plek tu, slalu orang mlayu+indo la yang camni. Kalau buleh usyar tu, macam la kenai sesangat umpama wajah kesayangan hamba. Siap kalau yang tak nampak hang punya arrival mesti nak kena kalih kepala 180 degrees nak pastikan hang ni somebody yang depa kenai? Or just memang for no obvious reason. Kalau pi kedai cina ka kedai mamak takdak la pulak camni, kecuali yang melepak makan orang melayu dan pekerja mamaks yang muda2 themselves. Yes these workers yang paling bloody annoying in my list. Sambil tangan bz canai roti mata tu buleh dok usyaaaaa sampai nak julin bijik mata kalu hang terunfortunate parking depan stall depa. Awat mamak, muka aku ka keluaq dlm mimpi hang semalam?


This makes you nak jalan cari meja pun kena kontrol, takut tersadung kaki jatuh tertomoih wat malu ja. Even sometimes hang nak je jerit kat depa-depa ni :


"Awat kita ada kenai kot?????"

"Kita janji nak jumpa ka???"

"Ada utang?????"

"Bijik mata tu nak mintak tolong garu ngan garpu ka?????"

"Aku ni gadiz idaman hang kaaaa yang hang nanti2kan slama ini?????"

Typical 'feedback' to these are :
"Biaq p lah, ada mata tengok la"

"Buat de' cukup"


Kamon, be creative la skit oih. Aku tau setengah dari hangpa tak heran pun kalau ditenung, tak dak perasaan atau jugak perasan lawa. Tak lain tak bukan hangpa pun tergolong dalam kategori suka staring at people without realising it. Habit dari kecik kot sebab makpak tak penah tegoq.


Since I hate these kind of people, aku sendiri ngan Pakdin ignore others yang baru sampai kedai waktu kami tengah makan. No reason nak kena 'usyar kot kot kenai' or just suka suki nak usyar tanpa sedaq. Biaq pi, kalau member kenal kami, dia seniri akan mai meja kami tegoq. Tak mai tegoq pun xpa, tak rugi apa. Kalau makan ngan kawan2 slalunya aku sorang yang buat bangang xnak kalih kalu ada member yang suddenly "wei hangpa tengok pompuan/laki meja kat tepi kaunter tu". Huuuuu qerrrrrssssssssssss?!


Lesson for uollls today :

STARING IS BIADAP.

Makan budakkkkkkk


A tourist goes to Africa and asks his tourist guide while walking in the jungle, "Are we safe here? Aren't there cannibals around here?"

And the tourist guide says, "Yes. You can be sure there is no cannibals in Africa."

And the tourist says, "But there may be still some cannibals."

And the tourist guide says, "No, rest assured. We ate the last one last Monday."



5 Comments »:

Pert Doherty said...

ko bakar kepala orang tu.. hahaha

Faisal Admar said...

haha lawak tol joke tu.

hmm kadang-kadang geram gak.
cuba try r&r apa tah yang kena u-turn untuk ke restoran tu.
ada escalator :)

Tupai Karan said...

pert :
ganehhhhhhh.. akan diusahakan selepas ini hohoh

faisal :
me too geram.. erm restoran mana nih? nggak ngertik..

Nay-MrsNurl said...

lucu giler entry nie hahahaha.. tolong garu mata ngan garfu? hhahaha.. NICE!

we HATE people who stares..such nosy people!

Tupai Karan said...

Nay-MrsNurl :
Hehe..sediakan garfu sebelum hujan..

Maybe thats what makes a malaysian, malaysian.. kalu yang local pun nak tenung2 apatah lagi artis selebet-riti or pelancong..

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)