• » Last Update Was 5 months ago With : Ayah..

Wednesday, June 09, 2010

~CARA KEJI TINGKATKAN TRAFIK

Takkan tak perasan kot? Dijamin ada antara ni pun hgpa da buat kan? Tak terasa keji dan bersalah ka? Nak rasa jadah pa kan, blog hgpa, hgpa promote cara hgpa la, aku sakit tang mana kan..


Cara 1
Terjah menerjah ala-ala Ben Ashaari

Haha sori. Awat lepas byk2 blog aku tengok excited utk kedatangan Ben Ashaari ni, aku still tak terpengaruh sama? Tapi ok gak cara ni, dengan syarat blog hangpa kena la femes, kena la rajin berjalan kan? Soalannya sini : siapa yang dapat trafik? Hangpa yang excited nak join ka atau si penerjah? Tentu saja blog si penerjah yang untung kat sini. :)

Cara 2
Letak tajuk "cek nuffnang pertama saya"

Bwekk.. Ni lagi satu. Memula memang suci je niat sbb buleh berkongsi tips dengan bloggers lain, tapi bila da ramai sangat yang guna tajuk macamni, tak terasa meluat ka? Skali skala aku teringin jugak nak tengok tajuk "penyata akaun bank saya menunjukkan saya sering kirim duit kat mak saya di kampung".. Musytahilll..


Cara 3
Cerita tentang keywords pelik yang membawa trafik sesat ke blog hgpa

Mesti nak kena printscreen punya lah, tunjuk report keywords dlm akaun nuffnang hangpa, right? Elaborate skit kata la visitor sesat guna keyword lucah la, owh ini jugak buleh jadi tajuk entry kan? Murah. Cheap. Tsk tsk tsk. Tapi best kan berlagak? Buleh la visitors pikir camni : "wah blog dia ni best la pandai main SEO, aku nak jadi follower jugak la"


Cara 4
Mewujudkan Tutorial nak buat itu ini dalam blog.

Ok lah, aku ada gak terbuat gak tp skang da jarang kan? Sebab aku rasa xworth berkongsi maklumat dengan manusia yg tak tau berterimakaseh. Haha cam xikhlas? Tapi kalu hgpa nak wat gak tutorial, buat ja, asalkan unik dan belom diajaq kat blog lain.. barulah best nak baca..


Cara 5

Tulis cam mamat mabuk oren tiga suku ber-gua-lu sana sini, padahal in real life bersaya-awak-aku-ko je. Aku xkesah, entertaining pa baca blog2 camni, tapi bila byk sgt wujud blog ala-ala hilang akal meraban xtentu hala, elok2 waras lama2 xsiuman plak. hee


Cara 6

Menyepam (SPAMMMMMM) kat chatbox/shoutbox/comments section dengan link url ke blognya. Aku penah 2-3 kali terserempak sorang ni komen 2-3 perkataan ja lepas tu letak url suh owner blog p singgah blog dia plak. Aku nak tegoq kesian plak, sebab rasanya blogger2 camni agak bengong sikit dengan apa yg dikatakan annoying tu. Dia tau, buat entri, lepas tu jog sana sini utk promot.


Cara 7

Buat tajuk "Mari Kita bertukar link". Haduih.. sangat murah. Hehe. Bagi aku ok la bagus amek shortcuts ni. Pedulik apa kalau bertukar link dengan blog2 penjejas pagerank, yg penting link url hgpa berada merata-rata tempat kan? Tukar link untuk hiasan je. OK la. Cantik skit blog tu kan.


Cara 8

Ai polo yu, yu polo ai pulak ye. Bat den afte u polo mi, don ekspek mi tu vizit yor shiti blog ok? Sangat ramai aku jumpa. Geram. Aku nak rararararrrage la ni.. Aku blogwalking dengan cara yang sangat suci ok, hanya folo blog yang betul2 aku minat dan terberkenan. Aku xpegi random2 klik link kat shoutbox orang pastu singgah suh orang polo aku n umpan dipolo balik. Namun demi persahabatan aku polo semula sesetengah followers aku, dan kalau sempat aku akan drop by tinggal komen xselalu pun kadang2.


Cara 9

Blog copy paste. need i say more? Keji sangat wei. Amek kutip dari blog/emel lepas tu wat entry. Kadang2 xpa lg tau, ni 1 blog tu didedikasikan untuk compile hasil copy paste hgpa. Isk. Patutlah ramai gile follower. Nak baca pun yang santai2 ja..


cara 10

Buat entry ala-ala tips cam aku ni. Khakhakha. Jom. Mari gunakan tektik keji dan sentiasa cari shortcut untuk glamer. So what hu keirrrrrsss? Yg penting bg aku harini punya update da setel (qado menggu lepas punya blog bersawang). Haks.

Sila 'Like' entry ini kalau berani.


27 Comments »:

sI tEDI said...

masing2 punya cara dan pendapat masing.

bagi pandangan mata kita ianya jelik, tapi tidak pada orang.

Pada pandangan orang itu yang baik, tapi tidak pada kita.

Aku sedikit setuju dengan cara-cara yang kamu nyatakan cuma tidak di cara no 2, 3 & 4.

Jika di zaman-zaman aku mula berblog 2004-2005 dulu, bagi kamu berblog adalah apa-apa sahaja yang ingin di kongsi dengan orang lain.

kehidupan seharian.

cuma sekarang ini, untuk kejar rating, kerja trafik macam-macam isu di jadikan tajuk entry.


Apa yang penting
'Respect each other'

Terima kasih

azuan said...

hahaa..lawak je aku baca....

banyak cara keji yang aku gunakan hohoo~

Tn.Punya said...

bagus apa yg ko cita ni aku dah baca abis bro.. memang tak salah apa yg kau kata tu..

http://myvitrd.blogspot.com/

balqis said...

ade yg agree, ade yg tak.

~ ALIEN ~ said...

lalalalala...aku trmasuk dlm kategori.

1 lg cara keji...buat contest berlambak2 (cam aku)...hehehe...(^_^)


WORDZ-SPACE
(blog skema giler tahap gaban)

Amri Bahruji matPuisi said...

suke y copy paste entry orang.. mcm xde modal.. kalu nak copy paste pun, kasi la elaboration skit y menampkkan si peniru ini suke dan setuju dgn enrty org tu.. bukan nye copy paste then, anggap tu adalah hak milik sendiri.. geli mat....

hahahaha

Pert Doherty said...

Cara yang ke 8 tu... ahhahahaha.. cam lehenet... haha.. "saya berak sini, awak berak balik".. hahaha

Sidratul Muntaha said...

sume dah takdan dah.
bikin sakit siku daaa.
tapi betullah..
paling keji..
buat contest.
suh jadi follower tpi adiah ciput.
pastu yg menang tu plak
ckp blkg.
adehh..
mmg tak semenggah.
tpi ni ade trend bru jugak or boleh jadi trendsetter..
bile blogger ni bergaduh dgn blogger tu

confirm trafik naik mencanak - canak sebab sume nak jadi batu api!!
ekekekkee.

masturah idrus said...

ok, itu pendapat ko kan.

bg aku pulak.

aku bersetuju dgn ko untuk cara 5,6 dan 8.
mmg aku tak suke care tuh.
tp bg yg lain aku agak tak bersetuju.

kite tak hidup sorang2 dalam dunia blog. kite ade komuniti. tak salah kan membantu komuniti sendiri.

dunia blog adalah dunia perkongsian. blogger bukannye satu tapi banyak. mesti akan jumpe tajuk entri yg same. lumrah dunia blog.

pasal copy and paste tuh. tak salah kan kongsi ilmu?

ini just pendapat aku. :)

Kazaztan Team said...

semua di atas benar belaka...&saya adalah tidak bersetuju dgn cara gitu....

PearlnScarf said...

u r truly right.. aku setuju tang hnag kata folo org yg hng betui2 minat ...

: bluedianthus : said...

Entri yang diterbitkan memang kontroversi untuk para bloggers.. Tapi, artikel berani diketengahkan.. Keep on blogging.. :)

deatH_luVer said...

sangat pedas...haha..

masing2 de hak masing2...

wink..wink..

Tupai Karan said...

@si tedi :
yang tak elok pada pandangan orang tu lah kita kena terima/amek tau utk kemajuan penulisan/presentation kita dlm blogging ni kan..

tp mmg penting sentiasa guna taktik (keji/tak) utk tarik pembaca baru ke blog, kalau tidak slama2nya balik2 kwn2 yg sama je singgah walaupun kita update slalu sehari 10x pun..

sebab apa jadi camni? blog skarang dah byk, nak membacanya pun jadi rambang mata dan kadang xsempat (unless la keja ngadap pc 24jam).. mau xmau, struggle to survive la..

@Tn. Punya
Sbnaqnya aku xsuka cara '1st time tinggal komen tp nak letak link ke blog hg'. bg aku ni cara spamming bukan promoting. tp aku publish je semua komen kat sini. thanx sbb baca perabih :)

@azuan
haha.. best la hg, kalu org lain takdak nye nak ngaku guna cara keji ni, utk apa nak melenting taktau??

@balqis
sama

@~alien~
hihi.. ak'aa kan contest.. keji tp bg manfaat kepada visitors/readers.. :)

@amri bahruji
cakap sal copy paste.... biasakla tu.. no idea.. mau kena dpt kat owner yg tegas, mampuih la hee nak menjawabnya.. mengingatkan aku semasa 2002 ada org copy/plagiat artikel+poems aku dlm 1 majalah (zine), dan ngaku konon dia punya.. haiih, merasa la dia lepas tu.. huahaha jgn wat lece

@Pert
Yu laik shiting2? woah ai laikit tu.. haha hg memang berani LIKE entry nih.. wa caya lu bro

@Sidratul Muntaha
stakat ni xpenah lg aku join contest sbb mmg slalu xde nasib nak menang2 ni hehe.. tp serba salah plak aku sbb ujung minggu ni nak publish 1 contest kat blog ni.. aii jadi keji la aku ngeh3

O gaduh2 leh nek trafik eh? erm jom gaduh? hihi

@masturah idrus
ko cakap apa ni pening kepala aku haha

@Kazaztan Team
aku pun xstuju tp buat jugak cara2 tu hehe.. itu tips aku dah share.. pe lg manfaatkan lah..

@PearInScarf
N juga folo blog kwn2 br nak naik utk bg semangat kat depa.. si camne smgt hg berblogging ni? hehe keep up your spirit!

@Bluediantus
Thanx singgah. slalu nampak nama bluediantus ni kat web wawwi je,.. Kontroversi tak tau la camne, sbb blog ni readers ciput ja.. Tp leh tgk yg melenting2 seolah kena batang idong seniri? heh

@death_luver
pedas ke? haa ye aku izinkan hg amek/summary entry ni kat blog hg, tp len kali inform dulu ye

Tupai Karan said...

KEPADA SEMUA
yang dimaksudkan ngan blog copy paste tu : adakah maklumat yg sbg cth "Kuda Belang kaki 3" or gambar "Beruk Afrika main guli" yg sewaktu dengannya tu hgpa rasa sesuatu yg bernilai utk dikongsi? Itu kah maklumat yg dikatakan? Tak pun gossip artis2? Maklumat ke tu? Kamon la,,,

deatH_luVer said...

oh...okeh2..tp seb bek aku dah kredit kan kan kan..
itu pun salah satu cara untuk ko dptkan trafik kan..kan..kan..
:P

Tupai Karan said...

@death_luver
hehe kita share traffic aar..

so utk other readers, ni hah entry yg dimaksudkan..

http://chentadea.blogspot.com/2010/06/kihkihkihkomen-sikit-ape-yang-dikomen.html

iniAKU said...

haha..gile kental ko nie ek ..
tp no 8 tu aku plg nyampass..tehee

Tupai Karan said...

@iniaku

hg ni cam bc fikiran aku lak, br je td aku nak taip komen kt blog hg, terlintas pkatan kental tu, hg ni psychic ka? hee

Air Neslo Beng said...

ye2,,aku sokong!!!

: bluedianthus : said...

Most welcome. Yup..selalu kat blog wawwi je round2.. :) Siapa yang melenting tu mungkin terasa membara di hati la kot.. :)

DaHLia said...

{senyum}


ada point yang aku suka, ada yang aku tak suka..tapi itu hak kamu untuk menyatakan pendapat kamu dan juga kita perlu pendapat penulis untuk menulis

anyway, cara paling keji untuk tarik trafik sememangnya bila buat entry hentam2 org tertentu...itu memang sampah! entah bila laa blogger2 ni nak bukak mata dan be more professional :)

anyway, aku da komen ni, bak RM5 :P :P

chenta said...

sokong semuanya!i pnh kot dulu2 bt mcm kt ats tp bukan semua!kalau ada pun setakat 2,3 je...byk i update benda yg berkaitan dgn i je...even takde idea nak update, takdenye i nak buat entry bukan2...

lg nk tmbh. cara dpt trafik tinggi dgn buat entry ttg isu yg sgt hangat..cthnya, terbaru kes video Luna tu. Ramai yang buat entry psl tu??ada gak yg mengaku. kerana entry berkaitan tu, visitor dia naik melonjak2 hingga beriban2..dahsyat!huhuhu

~Ann~ said...

haha.. boleh buat ni.. aku keji jugak.. hahaa

adiezaqistina said...

hmmm..agak pedas n3 tuu...ibu dini baca samapi abis...walaupun dh buat contest..sm gak traffic tak banyak pun..copy paste tu plak..ader ler sesekali terbuat...biler dh x derk idea..pastu...bileg tgk tutorial..ader gak cuba tpi x jadik pun sbb ibu dinni x pandai nak expand coding2 nie...anyway nice n3 to read.

cikmin said...

hahahaha!cikmi baru je lepas kopipes kisah cerai ni lepas tu terbaca entri blog ini,blogging ni bergantung pada niat masing-masing. :)

brat2104 said...

aku mengaku aku keji...

yeeha!! haha

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)