• » Last Update Was 4 months ago With : Ayah..

Saturday, June 19, 2010

~KATA TAK NAK MERUNGUT?

Autopublish ni aku takleh halang :P. Takde, takde.. kena gak la, blog aku, aku buleh la.

WIN WIN SITUATION
Ada 2 orang sahabat (Encik 1 dan Encik 2) yang berbincang2 mengenai idea untuk menjual kenderaan. Encik 1 tau Encik 2 penjual motorsikal. Namun Encik 1 tetap dengan impiannya nak jual kereta.

Satu hari Encik 1 pun juallah kereta 5 tempat duduk. Dia alert yang Encik 2 akan join untuk jual kenderaan jugak. Takpe, meniaga la sama2 kan. So, wah ramai jugak pelanggan yang nak beli kereta 5 tempat duduk yg Encik 1 jual.




8 Comments »:

IMAN'S UMI said...

Ala, jgnla sedih2...nti2 cubala lg

miss nana said...

sabar lah ye. x yah sedey2

Jom tengok

Hebat sangat ke penangan WOLRD CUP

kaizen shinobi said...

hehehe...


banyak maksudnya nih... uhoh!


aq dapat banyak maksud... hoho

yang pertama... kau adalah salah seorang antara encik2 tuh...

yang kedua... kau adalah encik 1

yang ketiga... kau adalah encik 2

yang keempat... kau adalah pelanggan dan 2 encik tuh memang bisnesman besar! hehe

yang kelima... sama ngan ke4 tapi kau nak beli barang yang sama tapi berlainan jenis.. (ada perbezaan dari segi harga dan kualiti)

wahahhahaa

Tupai Karan said...

@kaizen shinobi
haha hg lawak ah.. ya buleh jadi aku adalah salah sorang antara encik 1 atau encik 2. pelanggan, erm.. lebih kepada penjual la kot..

seb baik hg xkata aku antara 2 jenis kereta tu hohoh

Sya Syazana said...

ahaha..sian pulak kat encik1

A-Y-I-E said...

hahahah... tu bermaksud situasi kedua tu.. tiada rezeki... lepas ni.. kenala more creative...

mior said...

bior aku yg beli..cantas dua2nyer..haha..
(erk..ke aku xpham cite??..)

adiezaqistina said...

jgn sedey2 ok...

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)