• » Last Update Was 2 months ago With : Ayah..

Wednesday, June 30, 2010

~GEMUK = SENANG HATI

Semestinya bila kawan atau saudara lama tak berjumpa, 1st thing akan ditegoq ialah ketongdraman aku yg semakin ketara. Nak wat camane lagi, takkan nak stopkan projek pembinaan badan tak terancang ni. Jerit 'stop wei, stop' ?

Dan semestinya. Kegemukan aku akan diassociatekan dengan tanggapan yang aku senang hati kebelakangan ni. Ayat-ayat untuk mengelaborate greetings ni sangat menggores hatikuh inih. "Ha.. lama tak nampak.. Amboi berisi toi skarang".. Hehe sedihnya (sedih tapi gelak? Common disease kan).

GEMUK = Senang hati. Hari ni aku nak sangkal sikitlah. Cam biasa, tak puas hati, comments below.

Bagi aku, GEMUK = Takde duit nak pi slimming2 session ala2 Pakar Kecantikan TV3. Jangan kata nak pi kedai2 pakar, nak beli uncang teh kurus badan pun takut clash ngan expenses nak beli ubat gigi.

GEMUK = Tak pilih makan. Main sentai ja sebab selera ngeri sampai model2 catwalk akan trauma sepanjang hayat.




10 Comments »:

NiNa' said...

alahaiiiiiiiiiii

saye pun gemok jugek...
rilek la... kontrol je makanan tu..
nnti slim la semula...

deatH_luVer said...

kadang-kadang..susah hati pon leh gemuk..sebab makan banyak..
contohnya = aku la..
:P

IMAN'S UMI said...

Benci + menyampah table talk ngan org MLM...ckp pung pang2, padahal tggu duit downline kita, tu yg kita dipaksarela join tu.

Kazaztan Team said...

iye..tak semua org gemuk senang hati...susah hati mmg ada...kkdg bukan faktor makanan pon..tp sbb stress

FifaMusz said...

ala.. ingatkan boleh dpt rm5 tadi...

gemuk itu comel... cute.. jadi jgn rasa rendah diri pulak... asalkan hati bersih, murni...

kalau org kurus hati kotor, siapa yang suka?
betul tak...?

PearlnScarf said...

weih depa saja ja nak kata hnag kan.. abaikan.. aku pun kategori comei.... depa x tau apa masalah kita....

mytafa said...

huhuhu...jgn cam tu, gemuk ni comel wat...hahaha..lariiikkkkkkk

Tupai Karan said...

@NiNa'
masaelahnya skang sy xleh kontrol makan.. tuh telah diterangkan di atas 'selera ngeri'.. hehe

@IMAN'S UMI
Btoi.. Apa la salahnya org2 mlm ni cakap tu 'dikecilkan' sikit.. yg penting BUKTI. Kalau takdak bukti, cakap ja yg betoi apa salahnya.

@death_luver
hoh.. susah ati pun buleh membawak kepada tidoq berlebihan (sbb takdak smangat nak menghadapi hari).. tu kot badan mencanak naik..
Haha kita geng.

@Kazaztan Team
Tu lah, bila da stress memang penampilan diri bukan priority lagi.. Tapi impression yg biasanya memang GEMUK = SENANG HATI lah. Nak explain, panjang pulak cerita, angguk je le

@FifaMusz
Mata duitan.. haha.. Janji dpt upah br nak komen naa :P
Rendah diri tu mungkin tak, tapi fitrah manusia nak defend diri seniri.. Org hati kotor? Bersepah tak kira kurus/gemok..

@PearInScarf
Hhehe.. comel :)
Btui, aku cuba mengabaikan greetings2 camni, hasilnya entri ni lah.. haha dpt idea

@Mytafa
Siot..da la tenggelam timboi si kucing kuyup ni.. da appear nak provoke plak haha

mytafa said...

lorrr, pujian ikhlas la tupai...larikkkkkkkkkkkkk

anis.farhana said...

jangan sedih2..
saya pun macam awak gak..
dari baby lagi..

kadang2 jeles tgk org makan banyak tapi sekeping
and utk org2 yang mengata tuh

memanggg la sakit hati..tapi tahan telinga jerlah,,

asalkan badan xde penyakit sudahlah..
so..jom diet sama-sama!! yaehh :))

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)