• » Last Update Was 8 months ago With : Ayah..

Thursday, June 17, 2010

~NAMA BANK SAMA

Sejak akhir-akhir ni banyak sangat kan website / program internet yang based on cash gifting segala benda tu. Senang cakap, money game la. Memang web / pogrem2 camni ada produk, tp lebih difokus kepada head hunting kan?

Tgk saja cara pemasaran (wtfudge!) geng2 LOGIN FB DPT 100. Spamming, unnecessary tagging kat album gambaq duit kipas (yg of coz, hanya shared / copied from other people), dan hype yg nampak gila2 punya 'melatah' dan kejakunan yg obvious.

Ye lah, zaman skang dah maju, kena lah ada BISNES INTERNET kan? My gawd. Inilah sebabnya makin ramai yg dok terkena sebab byk ikan2 jaws menanti ikan2 bilis masuk mulut. Umpan kata 'MODAL KECIK SEMUA ORG MAMPU' (ceh pegi mampus je la), atau dok recycle newspaper cutting "RAKYAT DIMINTA MANFAAT JANA PENDAPATAN", yg best skali guna ayat Irfan Khairi tu yg buat aku tak tahan geli ketiak berfungus nih..

Latest aku 'terserempak' dgn satu web menggunakan nama bank tempatan. Ya, betul. Aku tak amek kesah sgt la. Tetiba kemarin bespren aku lak tanya aku pasal benda ni, dia nak kepastian. Ya, ini tandanya nama web itu mengelirukan ramai lg pengguna fb kat malaysia ni.

Ni sepatutnya rupa web sebenar bank yg betoi :


Tapi kalau diubah skeeeeeet je kat bhgn url, hgpa akan landed kat page ni :




8 Comments »:

A-Y-I-E said...

manusia kan sekarang dah bijak pandai.. mencari duit yang halal konon.. tetapi menipu sesama sendiri.. aduhai...

salam dari BLOG A-Y-I-E

p/s: link anda saya letak di bloglist saya

PearlnScarf said...

huhuhu jangan percaya .. sebab abg angkat aku yang keje bank rakyat cakap.. sekarang bank negara x bg lesen dkt agensi lain utk kutip deposit ok.. melainkan institusi perbankan sahaja.

Tupai Karan said...

@ayie

besalah.. ni fenomena recycle.. aku kena tipu, aku tipu hg, hg lak tipu org len, org len tipu aku blk, pusing2 camtu laa

@fiza

mslhnya, org ramai yg tergoda dgn impian nak berduit byk ni, depa tak amek kesah pun undang2, maka lebih byk la web2 pemuhong akan muncul lg pasni

rashid said...

Artikel dekat newspaper tu disalah guna sesetengah pihak...huh!!!

Nadia Helena said...

komen xde kene mengena boleh?hee..nape i xblh ek tglkan jejak kt shoutbox u? xboleh klik kt tmpt tglkan msg tu..

Tupai Karan said...

@nadia helena
ait? da refresh page ka?

@rashid
takde setengah lg haih.. tp sepenuhnya =)

brat2104 said...

aku setuju sangat dengan ko!! kalau kena tipu tu.. dah la.. jgn la tipu org lak.. yg kaya org atas tu gak..

aku pondulu hampir tertipu sbb nama bank tu la.. tgk balik.. aish...

bapak susah aku cari perkataan komen..

Tupai Karan said...

@brat2104

slalunya camtu lah, yg pengendali web tu untung bukan main, skali tutup, semua yg da join melopong :D

*off topic: bapak byk nye list blog hg, yg mana satu paling ektip? aku nak lawat

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)