• » Last Update Was 2 months ago With : Ayah..

Friday, May 07, 2010

~AWAT TAKUT NAK KOMEN?

Awat tak nak tinggai komen kat blog yang dibaca :


"Sebab pemilik blog bukan reply pun kalau aku komen"

"Kalau dia reply pon aku tak tau sebab aku tak ingat dah address blog dia. Maklumlah bloghopping"

"Aku takdak akaun google?"

"Err camna nak komen kat blogspot ntah?"

"Malas. Ko tulis tak bes pun."

Ha.. agaknya ni lah puncanya ramai orang takdak rasa atau tak reti nak komen apa yang hangpa tulis.

"I googled, landed on your page by my own free will, read your entry, but apa ke neraka perlunya leave you a comment?"

Memang sakos la surfers/blogwalkers malaysia nih. Ini saja tips aku buleh bagi : Sekurang-kurangnya leave a "thank you for your info".

Kat bahagian komen tu sila check box Email follow-up comments to [your email].


Nanti kalu owner blog terbaca dan terreply komen hangpa, hangpa akan dapat notification dalam email. Kalau da puas hati buleh Unsubscribe to that particular entry comments je, takkan yang tu pun nak kena ajaq kottttttttt!!!!!


24 Comments »:

abangfaizul said...

seronok dapat komen... jom komen abangfaizul. hakakaa... *gila mai dah

mytafa said...

tupai..sian, sape kata tak mau komen, hehehe....

alamak, abangfaizul laju nyer komen, pergh

Tupai Karan said...

abg faizul :
haha.. sat2 wait por mi
*meroyan ka? :P

mytafa :
haks.. dlm sminggu ni leh tahan la bertambah sket komen.. klu x sblm ni teruk gile.. dpt silent readers ja

mytafa said...

lorrr...sian kamu, takpe, anggap je silent reader kat luar sna tu baca entry kamu, cuma tak tinggalkan komen jer..hehe

Tupai Karan said...

rasanya blogsurfers/readers mesia ni kena sogok duit dulu br nak ada reaksi kot. ngeh2s

PearlnScarf said...

hye,.... i baru ada blog selalu baca blog u... tapi x selalu komen .hahahahah

Tupai Karan said...

pearlnscarf :
fiza, haha welkam.. hg kena rajin komen bkn semestinya kat blog aku ja ar, tp kat blog owg len jugak, rajin2 jenjalan tinggai jejak

~ ReD ~ said...

huihhh..marah naa???:D

Tupai Karan said...

red :
mana marah.. nasihat :)

Faisal Admar said...

masalahnya, blogspot ngarut la ni... email hanya masuk dalam gmail aja!

Tupai Karan said...

da blogspot pun google yg punya, mmg la.. tp lani klu register apa2 web pun gmail lebih diprefer banding emel lain

AJ said...

Susah kak, orang nak tinggalkan jejak especially kalau blog kita ini tak buat dofollow blog.

Coz kalau takda dofollow komen yang dibuat tak dapat backlink.

So salah satu penarik orang untuk komen adalah buat dofollow blog.

Then nanti yang mai banyak dan masalah lin pulak adalah banyak pula Spam komen mai.. huhu

Kang takut tak terlarat nak layan komen yang bertimbun..

P/S: Komen juga mendatangkan traffik dan juga backlink jika buat dofollow blog. :-)

NICK IRFAN said...

sapa kata x komen aku komen ape blog ko? hehe eh! kjab! aku profile ko td er.... er... rupanya ko tua dr aku ingatkan kita sama umo? sory.... hehe ape2pun lps ni kne pggil akak sory ye kak... hehehehe

Mizz Yana said...

Aaa,,.. mmg this week n senang cite bulan mei nih ramai blogger komplen yg org masuk je xkomen.. eiii bc mmg free.. tp kot ye pon kasi respon r skit kan.. baling ngn shushi kang tawla.. muahahaha

Tupai Karan said...

AJ :
*pening*.. haha.. tul kak xphm pown dofollow no follow ni, da baca byk kali pasal ni pun xphm2 gak, bengap camna tah.. isk.. nti ajaq kak k

Nick :
Tak la tuju kat hang sowang hehe, tp kat blog2 org len gak yg ketandusan komen, aku nk kesian kat depa, tp aku seniri patut dikesiankan gak hohoho.. anyway tq sbb hg antara yg rajin komen sini

Miss Yana :
Kenapa sushi mesti menjadi mangsa balingan? haha.. Btoi2.. paling kecewa ngan kwn2 yg folo kita dulu just sbb nak kita polo blk, tp pastu lgsung xsinggah pun blog kita.

Mizz Yana said...

haaa taw xpe..shusi kene jadi mangse keadaan sbb tu je yg ade kat tgn :)) muahahaha...

Nay-MrsNurl said...

it's good if diaorng leave some trace kan.. kalau komen =)/=( jek pun oklah hihi

Faisal Admar said...

malas tukar2 email. dah biasa dgn yahoo. at least, depa kena la kasi kelonggaran kan

~ ReD ~ said...

semangat sikit nak berblogging kalau ada yg komen n beri pndapat.kan?:D

pssstt~ panjang mana dah rambut hang?:D

Tupai Karan said...

Nay-MrsNurl :
ye lah, tambah pulak kalau kita follow orang, seeloknya 2-3 kali komen pun cukup arr dr xdak langsung

Tupai Karan said...

faisal :
ni da off topik da ni.. haha.. xpa nti faisal bt sendiri email faisal@faisaladmar.com

Tupai Karan said...

~ ReD ~ :
aah.. takdak la rasa cam stori sorang diri ja.. kalu gitu lebih baik privatekan blog ja

rambut lepas bahu..gugur selalu.. maklumla da tua.. nguah3

NaD said...

huhu . TENGS FOR TIPS YEA . :)

Putra Sham said...

kadang2 xperlu komen pn xpe....

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)