• » Last Update Was 3 months ago With : Ayah..

Thursday, May 13, 2010

~ALERT ! MENU RAHSIA FACEBOOK

Berita gempar untuk semua pengguna Facebook sekalian... Yang mana tersangkut dengan fb siang malam pagi petang tak kira di tempat kerja atau kat rumah, tolong amek perhatian berhubung perkara ni..

Rupa-rupaya ada menu tersembunyi dalam facebook hangpa, dan aku pasti tak ramai yang aware dengan benda ni. Menu ni amatlah berguna untuk memulihkan semula kehidupan hangpa yang telah terganggu dengan kehadiran facebook. Serius ni, dan harapannya hangpa sudi berkongsi maklumat pendek ini dengan kawan2 lain.. Sharing is caring.. :)

Menu tersebut boleh diakses dengan 2 langkah sahaja :
Sila ke bahagian atas kanan facebook hangpa dan klik pada menu dropdown ACCOUNT seperti ini


Dan pilih la options seperti yang dihighlightkan mengikut gambarajah contoh berikut:


Pastinya hangpa boleh kembali kepada kehidupan sebenar hangpa.. Buat sementara waktu ;P


24 Comments »:

pricon said...

Hehehe pilihan yg aku klik masa adik nak main FB dia... tu pun sebulan sekali haha.

Tupai Karan said...

hehe.. sy plak slalu klik sbb nak refresh tgk notification :)
fb cam rosak

D.N.A.S said...

Alahai cute nya you punya tips ni. Tapi mmg betul, ramai kengkawan I yg busy sangat dengan Facebook sampai taknak keluar rumah. Nanti i nak cari jalan nak buat remote logout kan diorang ni semua... hehehe

maiyah said...

hehe.. saspen jek..

~ ReD ~ said...

hahahah..seb bek dah sbscribe facebook via SMS.. so.. no need to login selalu la..:D

RAZUbA said...

hoho..
aku ingat menu rahsia pebende la td..
tp, seriusly tip yg sgt bergune :)

SyAmSuL AnUaR said...

ingt ape la td..wat suspend je...

kyo_9 said...

o_0
ingatkan nk suruh remove account..
;)

NICK IRFAN said...

hahahaha lawak la akak ni boleh bergurau plak? hehehehhehe

Tupai Karan said...

D.N.A.S :
remote logout? wat ar remote cancel account, haha.. fb lani da jadi kepentingan dalam idop, tapi orait la jugak kalau tak kuaq umah, kurang sket terdedah bahaya kat luaq

Maiyah :
haa.. ingat apa? :P

~ ReD ~ :
kalu login fb guna empon kan, cepat virus nak masuk tau..

RAzuba :
cuba terai tengok, kalu slama ni hg ok je, so tips ni xdak apa sgt, tp kalu jenih ketagih cam aku.. haizz

Syamsul Anuar :
sorang lg mangsa aku hari ni. kakaka

kyo_9 :
well, tak dinafikan cadangan anda adalah sebagai penyelesaian terakhir utk para penagih fb

Nick :
ait? takkan xleh? skali skala.. bila lagi nak kenakan org..huehehe

NiNa' said...

hahahahhaha hampehhh la hang..
mati2 ingat ade btol22..haha

Tupai Karan said...

Nina' :
betullah rahsia :) sbb ramai yg jarang tekan.. hiks

PearlnScarf said...

hmmm... facebook mmg masalah dunia weih...

NICK IRFAN said...

eh! kak sory nk tnye xnk jwb pun xpe? xde kena mengena dgn entry pun... nama akak ape ek? sj nk thu... :)

Tupai Karan said...

PearlnScarf :
fb = senjata yahudi terkini?

Nick :
Nak tau nama? Tu dlm profile da tulih

dUrRaNi said...

hahahaha...ingtkan apa tdi...
nice tips...hehehe

Pert Doherty said...

cm durjana.. haha

Tupai Karan said...

pert :
ha.. ni memang sesuaila entri aku ni utk hg.. lekas praktikkan skang.. jgn amek teori ja :P

Zazali Nordin said...

Aku ingatkan software, lebih krang la haha

FiqaSaleh said...

heheheheh...ingatkan ape lah tadii.. heheheh

wh0se said...

fuh..mmg terasa pedas bagi org y makan cili....

kikilalahsite x) said...

hahaha . senang n simple . just klik :)

syamiey syamiey said...

haha,,yeah,,cra yg pling best nk stop ganguan fb

Mohd Zakwan said...

sengal . haha

Jom Singgah Blog Zakwan :D

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)