• » Last Update Was 9 months ago With : Ayah..

Wednesday, May 05, 2010

~BAKAL RUMAH AKU

Bukan pa. Teringin nak jadi pereka pelan rumah tapi malangnya pengajian takat SPM saja. Jangan kata umah, jamban kecik dinding zink lubang pun aku tak layak design.

Tapi takpalah. Teringin punya pasal nak tengok rupa rumah idaman aku so bermulalah episod memindahkan lukisan pelan dari buku tulih huduh aku ke pc. Pelan asasnya camni ar :


Hahah agak 'kotak' kan bentuk pelan aku. Tak kreatif sangat ar nak bubuh segala macam angle2 menarik. Rupa 3Dnya camni :


Dari sudut yang len :


Tingkat atas plak aku design leguni ja.. 3 bilik.. Bajet tak besaq.. Har3


Tengkat atas gak dari sudut berbeza :


So agak2 bilanya aku buleh ada duit seniri nak beli tanah n bina umah idaman aku ni hah? Tunggu Bibip bertanduk?

Takpelah. Biarkan daku bersendirian dengan pelan2 3D mengenang nasib diri ini. ;_;


25 Comments »:

mytafa said...

wow....ko budak arkitek ek?? cantik modeling, nyaman gak la dpt dok umah cam ni..huhu

Tupai Karan said...

xpun.. penganggur ja.. sijil spm ja ada pun. saja entry riak ni sbnaqnya.. kakaka

mytafa said...

tak pe, tak salah tinggikan harapan.... insyaallah ada lah rezeki tu...

Tupai Karan said...

insyaallah..

NICK IRFAN said...

wah! cantik design umah ni... hm... mne thu 1 ari impian jd keyataan? ape2pun smoga berjaya!! :)

Tupai Karan said...

cantik ka.. pat segi cam skema ja.. haha..
hopefully berjaya gaks..

~ ReD ~ said...

hoho.. cantik jugak design...(haihh..nak gak dpt umah idaman)

belia bangkit said...

nt tlg desingkn pejabat plk yer...utk baulu bangkit holding...kami menjual baulu2 secara pukal ke seantero dunia....keh3

Tupai Karan said...

red :
tengkiu..
for me, mmg berlumut la kot br leh capai impian/angan2 nih
for you, musti buleh dapat punya

belia bangkit/epol :
haha..blh2..skali ngan hang punya kilang output baulu pun leh aku designkan..hiks

Aminjohar said...

Owh.. terrernya kak design.. Pandai guna software 3D

best3x..

Usaha tangga kejayaan.. sikit2x nik 1 tangga.. lama2x dapat capat matlamat yang diingini.. :_)

Tupai Karan said...

AJ:
ni yg tetiba nk kembang ni kena puji..

lama2 dpt capai tu memang lamaaa la kot. kadang xberganjak pun ada gaks

En. Waldo said...

hehehehe, nampak sgt byk masa terluang ni.

Tupai Karan said...

alamak.. cam kantoi ja aku? hihih.. bkn kata byk ja mmg melimpah2 da pon masa terluang ni

Danial Ikhwan Jaafar said...

lawa je design tu. tapi pendapat seorang budak bukan arkitek la. hahah

NICK IRFAN said...

eh nk tnye kjab? ko ni dok penang kan area mne? sbb aku dok penang gak mne 1 aku knal ko ke? eh! xpe ke sy bhasakan diri "ko" dan "aku" klu xske sy tukar sy dan awk... hehe

abangfaizul said...

hebat... aku suke. aku pown penah lukis rumah idaman aku. banglo setingkat je... sebab aku semput panjat tangga. haks

Tupai Karan said...

Danial Ikhwan Jaafar :
tq2..samalah design pun bknla bes tara mana tp bulehla takat nak berlagak2 bg blog ada update nih heks

Nick Irfan :
xpa cakap aku-hang pun xpa, kak-saya pun xpa.. penang area pulau.. 2-3 kentot dari BJ

abangfaizul[tm] :
banglo ka? loh awatnya xletak skali persenel lip ka, eskeleter ka.. kata idaman, bila lg nk exaggerate kan hehe

En. Waldo said...

tak de kantoinye...ok la tu. cantik pe rumah...cuma rasa mcm duk dlm penjara jek sbb ada tembok batu sama tinggi ngan umah...kekekeke.

eh, ko guna software pe?

Khairi said...

pakai google dah buleh design rumah kan hehe.

NICK IRFAN said...

oh bukit jambul kan? aku teluk kumbar kt kwsn bayan lps.. hehe nice to meet u! ha! dapat jgk kwn penang kat blog slama ni asyik KL je... hehe

Tupai Karan said...

waldo :
macam penjara? ok pa.. aku nak sombong ngan jiran tetangga tu yg letak tembok tinggi2..
psst lani pun 'terpenjara' gak.. da biasa ;p

khairi :
pakai google? camna tuh

nick irfan :
owh org penang gaks.. err hai :)
aah bukit jambul, area2 kat2 tu jugak la hee

Faisal Admar said...

sijil pendidikan bukan pengukur.

bill gates cakap "dilahirkan dalam kemiskinan bukan salah kita, tapi mati dalam kemiskinan memang salah kita".

renung-renungkan lah :)

Tupai Karan said...

faisal :
kata2 motivasi berguna ni.. pandai jugak Bill Gates cakap bm kan. *terharu*

pricon said...

ooo... Bill Gates ni pandai BM dr Schumacher la yer sbb mamat tuh nk sebut "sepuluh" pn x reti huahuahua.. (heehee gelakkn org pula dh xsedaq diri BM asyik dpt ink merah ms dulu2)

Cantik design umah idaman Tupai.. siap dgn laman lg. Aku suka ruang family kt tingkat atas, tido petang besttttttttt...

Nampak cambest jer software ni hehe, apa nama & dpt kt mana... boleh layan drpd dok layan FB jer ahaksss.

syazwanizr said...

watermark tuh kalo letak port bawah gamba pon oke gak.mengganggu la nak tengok gamba.sekian,terima kasih....hee~

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)