• » Last Update Was 6 months ago With : Ayah..

Wednesday, May 12, 2010

~STUDIO APARTMENT

Bertemu kembali dalam segmen berlagak dalam haprak. Kalu menggu lepas aku letak lukisan pelan bakal rumah yang ikut ciri2 aku nak, minggu ni aku tayang design lain plak.

Pelan ni untuk studio apartment ataupun apartment satu bilik yang sangat seswailah untuk orang2 yang nak privasi, nak mengerasumbangkan diri, nak bujang sampai mati, or kesimpulannya a simple person, so no need la umah besaq istana Prague.

Ok, pelan asas camni :

Dari sudut 1 :
Leh nampak area pintu masuk yg saja dibuat lebih, bayangkanlah balik umah hujan2 basah kuyup bleh la tunggu sat kat situ kan. Ahaha.


Dari sudut 2 :
Ni plaks dari bahagian belakang, ada balkoni arr bagi ada udara masuk umah, tempat nak sidai baju n sbg angle selamat untuk letak tingkap pancoq (bilik ayaq)


Dari sudut 3 :
Haha nampak sangat jelas kan bilik tidoq yg kecik tu takdak tingkap keluaq (assume koridor ah sbb pintu masuk pun sebaris situ), tapi tingkap dlm umah ja. Aku sangat phobia dan trauma dengan tingkap sampai design pun nak yg selamat2 je kekeke. Lupa lak nak ejas bg dinding bilik tu rendah terbukak bahagian atas so that udara+cahaya buleh masuk dari area balkoni.


Soklan:
Kenapa aku tak labelkan area?
Sebab da letak perabot so hangpa leh tau la which area is which.

Ukuran tu betoi ka?
Main tembak ja. Aku tau xrealistik sebenaqnya nisbah2 umah/dinding/perabot etc

Awat pat segi cam bodo?
Da nama pun apartment mestilah lekat ngan unit2 lain kan. And sebab tu jugak takde tingkap di bhgn2 tepi, cuma depan dan blkg ja

Ni real punya ka?
Tak. Another angan2 of mine. Dulu2 memang tingin sangat nak idop sorang sampai mati, so umah simple camni da cukup untuk aku.

Pasni aku nak cuba2 ingat balik pelan bilik patmen waktu aku blajaq kolej dulu..10 tahun lepas..hoho sangat lama..


11 Comments »:

aduka said...

lawa kamu modelling..
=)

Tupai Karan said...

tima kaseh.. erk modelling ka? hmm

Danial Ikhwan Jaafar said...

waa..betul ke housewife je ni. macam bekas arkitek hebat pon ade ni.
bekas sebab katenye housewife. hauhauahu!!

Aby Umy said...

kunjungan balik sobat
best blognya

Tupai Karan said...

danial :
kecik2 dulu aku suka main Lego. Betullah bekas tu. :)

Tupai Karan said...

aby umy :
2 kali singgah sini, takkan takde apa2.. :P

NICK IRFAN said...

eh! akak ni keje ape? designer ke? hebat jgk akak ni mcm thu2 je mcm mne nk plan rumah ni? hehe

psychopath said...

cun !

Tupai Karan said...

Nick :
takda keja apanya pon... kan skang kemudahan internet di hujung jarik, so... *wink2*

mytafa said...

wes...ajar aku 3D, lupa sudah sehhh

Tupai Karan said...

kucing kuyup :
haks nak ajaq camne.. wat personal course pjj ka? yuran mahai tau kalu aku ajaq >:)

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)