• » Last Update Was 4 months ago With : Ayah..

Wednesday, July 07, 2010

~AYAT MLM YG SUSAH NAK DENGAQ


Tak mustahil kita dengar/baca :

"Aku ni kaya sangat dengan bisnes ni, sampaikan satu monumen kat angkasa dicipta untuk aku saja."

"Kekayaan aku buatkan Donald Trump menangis 12 hari 17 bulan sebab dia tak join Infinity Downline cam aku ni."

"Hah sejak aku join MLM dotdotdot ni, duit berkepuk2 aku susun buat bantal ngan tilam aje. Hangpa taknak join ke?"

"Sampai bila hg nak hidop susah tidoq bawah jambatan pakai cawat daun semalu camni? Mailah follow aku, aku ajar caranya nak kaya sampai mercedes leh tukar hari2 hanya sebab terpercik ayaq ikan sewaktu orang gaji bawak p pasar."




13 Comments »:

PearlnScarf said...

weih aku bunuh orang tue.. kalau kuar ayat macam tue weih...
aku pernah ada kawan dok gila buat MLM jugak la...
siap kata aku hang nie mana x susah tak mau ubah hidup hang org bg peluang suruh jadi kaya mcm aku x nak..
last2 la ne dia yang dok terlungkup ... bmw pun dah jual..

abang Luth said...

gila.. taknak la..

IMAN'S UMI said...

Betul...klu xde downline, manenye diorg nk kaya? Ayat plg bwh tu thp merayu tu...merayu org nmiskin kayakn dia plak...ceh

hentakbelipat said...

hahahah..MLM nih ade yang betul ade yang fraud je..tapi hebat maen MLM nih ad satu tahap yg akan buat die sangkut

brat2104 said...

huhu.. aku tidak suka MLM sbb xpandai nk ajak org..

Zazali Nordin said...

Aku buat MLM dah jumpa ayat aura. Tengok blog aku ramai-ramai belajar. Nak copy pun tak kisah asalkan bagitau kat komen

Tupai Karan said...

@PearInScarf
haha.. mustahil ayat merendah diri seniri tu nak keluaq.. blh lingkop meniaga woo..
hmm aku cam hg gak.. musti ada punya kawan yg jenih mulut ikot suka keluaq hina2.. tulah 'berkat' dok pelece member sampai bmw pun da tak mampu nak sara..haha

Tupai Karan said...

@abang luth
taknak apa?

Tupai Karan said...

@iman's umi
mmg downline ni penting.. tp biarlah ayat yg keluaq sedap telinga dan mata.. jgn sampai menghina, dan jgn plak sampai merendah diri melampau cam tu hehe

Tupai Karan said...

@hentakbelipat
sangkut sampai otak pun da kena brainwash kaw2.. ke tahap apa dia cakap semua hanya promosi, tak kira la betoi atau tak.. bila org tegoq mesti melenting punya

Tupai Karan said...

@brat2104
lani byk MLM yg senang, siap ada sistem yg bleh bg downline percuma (contohnya VEMMA), cuma nak kena blajaq dari upline yg berjaya la.. aku suka MLM tp penganggoq cam aku ni sampai bila pun takde modai huahuahua

Adam Roslan said...

Selain berkata manis, saya pelik dengan geng MLM yang mai closing tapi kita kena bayar minum pulak. Ingkatkan depa nak belanja.

Shahiran said...

Hahah ayat xleh blah langsung. MLM ke ape2 bisnes ke, makan gaji tahap CEO ke, kalau ada duit je nak guna tuk beli kereta itu ini takde simpan untung modal pusing semua hangus, mane2 pun lingkup wei. Masalah orang ni, yang pandai cari duit ramai, tapi bab nak maintain duit tu tak ramai. Dapat sikit habis semua, dapat banyak habis terlampau banyak sampai berani hutang kereta mewah rumah mewah bagai, sebab tu orang lain senang tahan lama, dia senang gak tapi kes lupa daratan, kejap je pastu lingkup.

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)