• » Last Update Was 7 months ago With : Ayah..

Tuesday, July 27, 2010

~TEENS IN RELATIONSHIPS

Zaman muda² taim mata pun dok terang lagi, having a secret special someone is a secret. Ingat tak hangpa punya 1st stupid crush at school? Or so called boy/girl-friend tapi ratio kekerapan jumpa berdating adalah rendah sekali. Mungkin peluang cumalah waktu berselisih jalan takpun stopping by luar kelas atau stayback lepak kat padang skola or library.

Photo taken from here

Sekarang? Kids today... huh.. Taktau la samada mom and dad failed at parenting ka or simply 'kasi chance la anak² explore their curiousity'. So katakanlah kalu hangpa jumpa any teenager sekarang yang takdak boi/girl-friend, dia either a geek yg dipulaukan kat skola or simply bengong. Even ugly kids have their own ugly someone untuk dicanangkan kepada semua orang yang depa 'is in a relationship'. Try facebook. Menukar² status sedang dalam hubungan atau engaged to dotdotdot dan best skali da 'married' ialah something yg sempoy.

Globally, sikap keterbukaan parents/guardians/adults bila berdepan dengan remaja² merenyam dan gedik-terlalu-awal ni cuma bagi result yang lebih menuju keruntuhan masyarakat kan don't you think so?

Bayangkan if having a special relationship menjadi satu lifestyle, kemestian or guideline to look kewl dan less geeky bagi para teenagers ni, then anything they do will just to attract opposite sex kan. Kalu kat negara barat, menghilangkan virginity ialah satu kegilaan dan cita² remaja. And tak dinafikan it is now in our sick society jugak.

Coolest result ever when everyone desperate for love and will do anything to prove they love their partner :

BUANG BAYI LEPAS DAH TERMENGANDUNG.