• » Last Update Was 9 months ago With : Ayah..

Monday, July 12, 2010

~DOKTOR CAKAP BERBELIT

Why is it that doctors ni suka cakap berbelit a.k.a menipu? Bila orang sakit, tentulah pi klinik/hospital kan. Beratur tunggu sampai berlumut dan akhirnya ini yang akan doktor kata :

"Hmm.. encik tak de sakit apa-apa. Tapi saya bagi ubat untuk..."

Ok two points there:

1) Kalau kita tak sakit, apa ke nerakanya perlu jumpa doktor? Selain dari nak MC lah. Of course nak dengar dari mulut doktor yang mengiakan kita sakit kan?

2) Ok kalau kita tak sakit, awat doktor kena suruh kita beli ubat2 merepek depa waktu bayar bil?




10 Comments »:

hentakbelipat said...

panas hati nmpak nih...g try urut mane2 la bro..kot2 ada smtg wrong ke

~ ReD ~ said...

betul tu...sebab tu x suka jumpa doc..

Latest Entry : IPhone?Blackberry? atau HTC?

Kazaztan Team said...

tak pernah lg jumpe doktor cam nie..tp yg kate gini adalah "tak ada ape la...skit aje..."...ehehhehe...tak ada pe..tp ada ape...cam ne tuuu

sI tEDI said...

untung tetap nak. he he he

Tupai Karan said...

@hentak berlipat
sy bukan bro..sy sis.. haha..
mmg ada something wrong la..takpun sbb da tua..badan slalu masuk angin :P

Tupai Karan said...

@red
tak suka pun kadang kena pi jugak..tp 80% lawatan jumpa doktor sia2 ja

Tupai Karan said...

@kazaztan team
itulah, depa ni cakap berbelit2.. bagitau ja SAKIT or TAK SAKIT. Takpayah dok kelirukan patient dengan perkataan "sikit je"

Tupai Karan said...

@si tedi
da nama meniaga.. tp doktor gomen pun camtu gak..lagi acuh tak acuh buat keja camna?

FifaMusz said...

itu ok lagi.. kalau masuk wad lagi pulak.. kan dah ada note doctor kat katil kita.. bila doctor lain dtg check, still tanya kita skit aper.. kenapa tak amik inisiatif utk baca jer report tue... lagi haru kalau setiap shift doctor lain yang check... mau nyer berpuluh2 kali kena ulang cite yang sama... haru tue..

no-nonsense mom said...

hahaha, entry yg menarik... memang ada doktor2 yg macam tu.... malas nak buat kerja laa tu, tapi nak duit... memang kepalahot punye dokter...

ingatkan tulisan diorang je yg berbelit2, rupa2nye lidah pun lagi byk belit ye

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)