• » Last Update Was 4 months ago With : Ayah..

Monday, April 13, 2009

~ARAK DAN BABI

Dulu pernah aku bertanya pembaca² CONFIDENTIAL tentang 'hobi' kebanggaan anak muda kita sekarang ni.

Pertanyaan ni untuk orang melayu/Islam:
KALAU AYAQ ARAK TU DISAMAKAN DENGAN BABI, MASIH SUDIKAH HANGPA
MENYENTUHNYA??? Hehehe.

(taken from CONFIDENTIAL #8, 2002/03)
..
So tetiba plak teringat nak letak ilustrasi untuk pertanyaan tu :
..
Amacam? Ada commercial value tak??? Hak3..
..
TUNGGANG DENGAN CERMAT
Tafsiran orang biasa :
Menunggang motorsikal tu biarlah dengan selamat.
..
Tafsiran orang terlebih 'cerdik' :
Tunggang arak tu elok-elok jangan bagi tumpah, cermatlah sikit, jangan membazir !
..
(Also taken from CONFIDENTIAL #8 2002/03)
..


7 Comments »:

Anonymous said...

tak berani aku nak kata model ayaq tin ni comel...
aku nyesal waaa...

Tupai Karan said...

hihih.. seksi kan :)
agak2 leh lawan x kempen kotak rokok ngeri yg ada skang ni

pricon said...

Itu yg menghairankan aku... depa ni seolah-olah anggap maksiat2 spt minum arak, seks sebelum/luar nikah, judi, riba dsbg "acceptable" dan babi+anjing pulak "HARAM SEHARAM-HARAMNYA"... pelik kan?

Sedangkan yg haram tetap haram.

Tupai Karan said...

huhu.. lifestyle da camtu.. memang pincang gile.. kalu nasehat mesti dpt jawapan "kubur asing2". Lol

pricon said...

Haha... keras kepala. Depa nk xnk dgr biaq pi ler, asalkan tggjwb nahi mungkar dah dilaksanakan. Tp klu jadi kt org terdekat lain ler citer. Heh!
"Get ready for the next battle" (Tekken announcer)

Pakdin Acid Rain said...

sokong. tanggungjawab kita untuk remind org lain perlu kita laksanakan. depa nak xnak dgr kena nak jugak berenti...hehehe
"NEW CHALLENGER!"

brat2104 said...

oh.. kat kotak rokok pun jangan lupa letak ok..

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)