• » Last Update Was 3 months ago With : Ayah..

Tuesday, April 14, 2009

~SAMPOERNA AVOLUTION

Menakjubkan... hehehe...

Macam tak caya ja tgk model baru SAMPOERNA A-VOLUTION. Apa tak nya, saiz kotak re-pack 16 batang baru ni lebih kurang hampir sama besar dengan kotak ubat Pil Chi Kit Teck Aun aja. Sebatang rokok dipadatkan menjadi saiz kecik (lebih kurang saiz rokok balut daun.


Dalam Kerajaan berusaha untuk meningkatkan kesedaran bahaya rokok ni, syarikat PT Sampoerna menjadi semakin kreatif dalam pembungkusan. Aku ada gak rasa nak berenti merokok bila tengok gambar-gambar kanser semua tu, tapi lain plak jadinya. Aku tertarik nak beli dan mengisap plak.

Kebimbangan aku bukanla terhadap kecenderungan korang untuk membeli dan mengisap rokok ni, tapi aku khuatir tertinggai kotak rokok kat kedai kopi atau mana-mana aja yang aku selalu lepak. Almaklumla, odd size.


10 Comments »:

Monkey D Luffy said...

aku dah berhenti rokok 2 bulan!

TeD said...

hahaha...dah ada kat pasaran ke...? nak beli nak beli... (walaupun aku penghisap dunhill lights) ;p

Faisal Admar said...

insaf la. rokok tak ada faedah pun!

Tupai Karan said...

>>>Monkey D LuffyGood job! Ada tulis x dalam blog ko camne ko dapat berenti? Leh dijadikan panduan utk kita kat sini.

>>>TedYa, dah de kat kedai. Tp mmg lawak saiz rokok dia.. Kecik, slim, panjang. Rasa sama gak. "4000 bahan kimia termasuk tar, nikotina dan karbon monoksida yang membahayakan kesihatan".

>>>FaisalWe're putting our efforts to stop too, maybe it'll be faster with friends like you give us encouragements :)

rahimin idris said...

aku brenti tahun 2000. 2004 hisap balik. tapi kadang2 ada sehari dua dalam sebulan aku tak hisap. akibatnya aku tidur.

Tupai Karan said...

memang camni kesan kat badan yang dah biasa dengan rokok. Tapi tu satu tanda badan sedang memulihkan diri :p

pricon said...

Tertarik ngan packaging yg kreatif? Belilah sekotak dua and simpan kotaknya, isinya boleh buang... klu rasa membazir, jual / sedekahlah kepada mereka yg x serik-serik lagi hehe.

Pakdin Acid Rain said...

setuju cadangan tu... kalu rasa nak beli and simpan kotaknya aja, isinya bleh passing kat sini... ;p

pricon said...

Haha... tapi dgn size yg superslim tuh, x ker lagi cepat habih?
Silap haribulan budak2 ingatkn tuh chewing gum lak... (yg laris satu ketika dulu, masih ingat lagi design nya macam rokok dunhill hahaha)

Tupai Karan said...

superslim but a bit longer, macam rokok daun la plak isk..

kotak luar still ada warning (gangren / kanser mulut / peparu etc) so not to worry.

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)