Thursday, April 30, 2009

~A DAY WITHOUT COMPUTER?

Definitely impossible. Kenapa kena guna komputer setiap hari? Kenapa kena connect dengan internet setiap hari?

Why, tak bolehkah kita jauhkan diri dari 2 benda tuh? Daripada berpinau bijik mata ngadap skrin dari pagi sampai malam or dari mlm smpai pagi (khusus utk nocturnal cam aku ;p) kan bes kalau dapat cuci mata ngan pemandangan alam semulajadi?

Go out. Pergi bersukan. Pi jumpa kawan2, lepak minum sembang kosong gelak ketawa tepuk tampar..err.. Ataupun kwaq deting ngan orang tersayang hirup udara segar, bawak anak-anak enjoy kat taman permainan.

Bila malam, sama-sama dok depan tv layan gambaq PRamlee ke, dokumentari ke.

Naper kita jadi hamba komputer? Nak kira kena guna kakeleter dalam pc, nak cari makna perkataan guna gugel, nak bersembang ngan kawan2 guna wai em / skaip. Even nak catat nota besaq teik idong pun kena on pc taip kat notepad/word.

Susah gile. Agaknya kalau bakang umah aku ada taman cam gambaq kat bawah ni, layannn je ;)



2 Comments »:

TeD said...

betul betul... tapi kan, bile tak adap pc rase nak demam la... ;p

kalau ym, boleh jimat mase...sebab ade kawan2 dok jauh... boleh sembang kat internet...boleh cari kawan...

sebenarnye, komputer ni ade pro n contra gak... kene pandai2 la bawak diri... eh, hang sehat...? lama dak ym ngan hang...

Monkey D Luffy said...

cuti ler dr tenet :)

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)