• » Last Update Was 5 months ago With : Ayah..

Monday, May 18, 2009

~GAME DAN AKU

Tengah sakit2 ati ni teringat pulak ngan game lama.. Sekitar tahun 2004, Pakdin ngan aku dah mula addicted ke kedai game Cosmic (dekat Bukit Jambul, Penang) dan kamilah kapel yg paling kera sumbang sebab tak kenal sesapa kat situ. Memula kami menjajah game Photohunt, lepas tu game Word Dojo. Penuh highscore kat situ ngan nama DEAN N CT, memang sape takleh celen punya la wakakaka.. Bukan nak cakap besaq beb tapi kenyataan :)

Photo Hunt

Dah boring kat BJ (sbb ari2 nama kami saja) kami kacau Prangin, Komtar, sampaikan kalu kedai Cosmic BJ tu tutup ja, da mula tak senang duduk. Perabih duit?? Haa, tau tak dengan modai token LIMA KUPANG atau SINGGIT, kami leh lepak sampai 2-3 jam utk penuhkan highscore (ada la tektiknya heh).

Word Dojo

Lepas mesin2 touchscreen diangkut (kedai renovate), barulah kami cuba test mesin len plak, dan sasarannya Tekken. Memang noob sesangat sampailah dah mula kenal ramai member/kaki tekken kat kedai tu, dah buleh buli players len dan mula sakit ati ngan players2 busuk kat situ (or mana2 kedai yg ada mesin tekken la).

Tekken

Skang??? Huk3 sedih gila.. Travian saja siang malam.. Bila laaaa leh dapat men tekken balik ni.. Rindu.. Dan tentu aku plak kena buli nanti..


Travian

Berapa taikbintang nak bagi? ;p





8 Comments »:

pricon said...

Sedar x sedar dah 1 dekad sangkut Tekken ni... rasa letih lak skang, skill dah xleh nk maju. Nak breakthrough kena spend lagi byk time+money, haih. Nak x nak kena tinggal jugak... goodbye Tekken... sob sob.

Tupai Karan said...

But why master? U ada talent maa... cuma players cam kita ni mungkin kekurangan reflex ja.. bila tgk org main kita tau cara2 nak def/counter etc tp bila kita sendiri dpn mesin..tergamam plak mueheheh

pricon said...

Heheh... betul tu... lack of reflex. Dgn setiap Tekken yg baru, timing jadi makin ketat... reflex lambat sikit jgn kata nk punish, nk defense pun x dan.
Tekken Tag & Tekken 5 still the best Tekken! Hehehe, siapa nk challenge Tekken Tag dgn aku? *gosok tangan*

Tupai Karan said...

Jom2.. kumpoi kaki2 cosmic lg dua minggu kita p ramai2 cari tekken tag/t5 kat mana2 ;)

pricon said...

Hmmm kat Queensbay Mall ada T5/Tag, kadang2 klu pi QBM ada juga layan 1 @ 2 game. Baru last week ke last 2 weeks, jumpa Madi kt sana... Nina dia kuat lg ooo.

Tupai Karan said...

Hoo.. minat lg dia ngan tekken.. cantek la leh sparring ujung minggu ni ;)

pricon said...

Huh, xkan nk beradu kt sana kut? Tag xpalah senggit 2 credits, tp T5 senggit 1 credit ja... sanggup ka hangpa?
Kontek2 ler bila nk ke sana ujung mggu nih.

Tupai Karan said...

Aman sket dari Komtar+Prangin.. lagipun saja2 nk bt 'ulangkaji' seround dua, buleh la kot.. kalu jd p, roger2

Post a Comment

Komen saja.. bkn spam :)